9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrările de asfaltare, pericol pentru pietoni?

Lucrările de asfaltare, pericol pentru pietoni?

Traficul de la intersecția străzilor Victor Gomoiu și Ion Cantacuzino îi nemulțumește pe unii craioveni. Un cititor al Gazetei de Sud ne-a scris, pe adresa redacției, că, în zonă, pietonii sunt nevoiți să meargă pe carosabil, trotuarele fiind refăcute în această perioadă. Acesta s-a plâns de faptul că se circulă uneori haotic pe stradă, iar pietonii sunt puși în pericol. „În urmă cu circa 30 de zile, în zona strada doctor Ion Cantacuzino, intersecție cu strada doctor Victor Gomoiu, au început lucrările de refacere a trotuarelor și lărgire a drumului. Până aici, nimic rău. În schimb, din cauza lucrărilor, pietonii sunt obligați să împartă strada cu șoferii, care gonesc pe străzile respective cu 50 km/oră“, a scris craioveanul. Acesta se întreba de ce nu au fost montate indicatoare de limitare a vitezei și de ce drumul în lucru nu a fost semnalizat corespunzător.
Contactat de GdS, administratorul public al municipiului Craiova, Radu Preda, a explicat că se va încerca rezolvarea acestei probleme și a cerut înțelegere din partea craiovenilor. „Zona este într-un proces de reabilitare și ne dorim ca până la jumătatea lunii viitoare să ieșim din zona respectivă. Lucrările se desfășoară sub trafic și o să îi rog pe colegii mei de la Drumuri să monteze niște balize în zonă. E adevărat că sunt și mulți teribiliști care circulă pe străzi. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și încercăm să ne mișcăm cât mai repede pentru a încheia lucrarea“, a spus Radu Preda.
Cartierul 1 Mai se află într-un proces de asfaltare pe acordul-cadru cu societatea Delta ACM. Municipalitatea a afirmat, în mai multe rânduri, că își dorește ca, până la sfârșitul anului, mai multe cartiere din Craiova să fie asfaltate „la cheie“, printre care și 1 Mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS