11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Peştişani, somat să se suspende din partid pe motiv de condamnare penală

Primarul din Peştişani, somat să se suspende din partid pe motiv de condamnare penală

pavel primar pestisani

Conducerea filialei Gorj a Partidului Naţional Liberal solicită primarului comunei Peştişani, Florin Pavel (foto), să facă demersurile prevăzute de statutul PNL şi să se autosuspende din toate funcţiile deţinute în partid. Măsura ar urma să fie luată până în momentul în care magistraţii vor da o hotărâre judecătorească definitivă, în dosarul în care edilul este judecat. Atât statutul PNL, cât și hotărârile Consiliului Naţional, adoptate la Piteşti, pe 23 mai, îi obligă pe membrii de partid aflaţi în situaţia primarului comunei Peştişani să se retragă din funcţiile politice, până în momentul în care asupra lor nu mai planează suspiciuni de natură judiciară. Florin Pavel, primarul comunei Peştişani, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi 30.000 de lei amendă penală pentru neglijenţă în serviciu. Instanţa a dispus în cazul lui Florin Pavel suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de şase ani. Edilul Pavel a fost trimis în judecată pentru trei fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, pentru două fapte de luare de mită, precum şi pentru neglijenţă în serviciu.

Plăţi pentru lucrări neefectuate

Conform rechizitoriului, Florin Pavel, în calitate de ordonator de credite, a dispus la plată aproape 1,6 milioane de lei către firma Tech Safety SRL Târgu Jiu, deţinută de omul de afaceri Dan Radu Floarea. Firma respectivă avea de executat la Peştişani un campus şcolar. În schimbul acordării lucrărilor, Florin Pavel a beneficiat din partea omului de afaceri de lucrări la un apartament din Târgu Jiu. Valoarea acestora a fost de 1.600 de lei. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi senatorul PNL, Dian Popescu, patron al unei firme de construcţii care a obţinut de la Primăria Peştişani licitaţia pentru construirea unei baze sportive. Senatorul a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare în acelaşi dosar cu primarul Pavel. De asemenea, parlamentarul Dian Popescu a fost suspendat din partid, ca urmare a condamnării primite, care nu a rămas însă definitivă.

Trei primari au fost radiaţi

Săptămâna trecută trei primari din Gorj au fost excluşi din cadrul PNL. Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL Gorj a decis să fie radiaţi din partid primarii Gheorghe Păsărin de la Bâlteni, Mihai Calotă de la Urdari şi Mihăiţă Troacă de la Padeş. În cadrul BPJ al PNL Gorj s-a supus la vot propunerea Biroului Politic Local al PNL Bâlteni, de radiere din partid a trei consilieri locali. Locul acestora va fi luat de următorii pe listă. Primarul din Bâlteni, Gheorghe Păsărin, este în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. De asemenea, Mihăiţă Troacă, din Padeş, a fost reţinut la un moment dat într-un dosar de evaziune fiscală. Conducerea PNL a anunţat că va aplica noul statut tuturor membrilor cu probleme penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS