6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNicolae Stăncioi, pus sub control judiciar

Nicolae Stăncioi, pus sub control judiciar

Anchetatorii au dispus, miercuri, punerea sub control judiciar a primarul orașului Filiași, Nicolae Stăncioi, dar și a directorului executiv din cadrul Primărei Filiași, Gheorghe Draga. Cei doi sunt cercetați într-un dosar privind comiterea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.
Edilul din Filiași și directorul executiv sunt acuzați că au achitat din bani publici costul utilităților unor imobile aflate în proprietatea Primăriei Filiași, care au fost închiriate în baza unor contracte de comodat unor societăți comerciale. În baza respectivelor contracte de comodat, obligația achitării costurilor utilităților revine însă societăților comerciale respective.
Surse GdS au explicat că procurorii ar viza și un contract de comodat încheiat între Primăria Filiași și SC Construcții Erbașu SA București, lider al asocierii SC Polystart Impex SRL Craiova și SC Grup Primacons SRL Slatina, care lucrează în prezent la proiectarea și execuția de branșamente și racorduri la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare din Filiași.
Reprezentanții SC Construcții Erbașu SA au precizat pentru Gazeta de Sud că, de fapt, spațiul pus la dispoziție de Primăria Filiași pentru organizarea de șantier nu este branșat la curentul electric. „Având în vedere contractul de comodat încheiat cu Consiliul Local Filiași în vederea organizării de șantier pentru executarea lucrărilor privind proiectul «Execuție branșamente și racorduri în vederea atingerii gradului de conformare pentru localitățile din județul Dolj în care se realizează investiții în perioada de programare 2007-2013», precizăm faptul că obligația de achitare a utilităților revine în mod direct asocierii SC Construcții Erbașu SA – SC Polystart Impex SRL – SC Grup Primacons SRL, drept pentru care, în momentul în care se vor genera costuri privind consumul de utilități cu SC CEZ Distribuție SA, asocierea le va achita în integralitate. Menționăm faptul că în momentul de față nu există încă nici un branșament executat cu SC CEZ Distribuție SA pentru furnizarea curentului electric, drept urmare orice consum care ar putea cauza costuri este inexistent“.
Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași au explicat că, în cursul zilei de miercuri, procurorul de caz a dispus punerea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile a doi suspecți din acest dosar penal, primarul Nicolae Stăncioi și directorul executiv Gheorghe Draga. Cei doi funcționari publici nu au voie să depășească limita județului Dolj, iar edilului Stăncioi i-a fost interzis să desfăşoare activitatea de ordonator de credit. De asemenea, pe durata controlului judiciar, lui Gheorghe Draga i-a fost interzis să se ocupe de controlul financiar preventiv. Prejudiciul în acest dosar a fost stabilit la aproximativ 40.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS