12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMotorul fabricat la Craiova, declarat „Cel mai bun motor sub 1 litru“ în 2015

Motorul fabricat la Craiova, declarat „Cel mai bun motor sub 1 litru“ în 2015

Propulsorul Ford fabricat la Craiova a primit încă o distincție internațională (Foto: Arhiva GdS)
Propulsorul Ford fabricat la Craiova a primit încă o distincție internațională (Foto: Arhiva GdS)

Motorul EcoBoost de 1.0 litri a fost considerat cel mai bun sub un litru, în cadrul competiției „Motorul Internațional al Anului 2015“. Distincția a fost acordată de un juriu format din 87 de jurnaliști din 35 de țări. La Craiova se fabrică circa 700 astfel de motoare pe zi.

După ce trei ani la rând motorul EcoBoost fabricat de Ford la Craiova a fost declarat „Motorul Internațional al Anului“, la competiția similară de anul acesta, micul propulsor a câștigat distincția de „Cel mai bun motor sub 1 litru“.
„Motorul Ford EcoBoost de 1 litru a fost declarat «Cel mai bun motor sub 1 litru» pentru manevrabilitate, performanță, consum, rafinament și tehnologie – de către un juriu format din 87 de jurnaliști auto din 35 de țări. Anul trecut, motorul EcoBoost de 1 litru a fost declarat «Motorul Internațional al Anului» pentru al treilea an consecutiv, iar în 2012 a câștigat premiul «Cel mai bun motor nou»“, se arată într-un comunicat al Ford transmis redacției.
„Motorul EcoBoost de 1 litru a revoluționat domeniul motoarelor mici pe benzină și suntem mândri că rămâne cel mai bun din această clasă, în ciuda creșterii numărului de concurenți“, a declarat Joe Bakaj, vicepreședinte al Diviziei de Dezvoltare a Produselor, în cadrul Ford Europa.
Disponibil în 100 CP, 125 CP și 140 CP, motorul EcoBoost de 1 litru este produs la fabricile Ford de la Köln, Germania, și de la Craiova, România, și acum este disponibil în 72 de țări din toată lumea, informează producătorul auto. Micul propulsor echipează cele mai bine vândute modele din gama Ford în Europa, cum ar fi Fiesta și Focus, dar echipează și modele mai mari, cum ar fi C-Max. De asemenea, motorul EcoBoost de 1.0 litri este montat și pe autovehiculul B-Max fabricat la Craiova.
Motorul EcoBoost de 1.0 litri se produce cu o cadență de aproximativ 700 de bucăți pe zi în uzina craioveană. Dar numărul cel mai mare de motoare se produce în uzina Ford din Köln, unde în curând se va mai introduce un schimb de lucru, conform înțelegerii între sindicate și conducerea companiei din Germania, perfectată în urmă cu doi ani.
800 de oameni lucrează la Craiova în Secția de Motoare de la Ford, în timp ce la Köln lucrează mult mai mulți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS