10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransalpina, pregătită pentru turişti

Transalpina, pregătită pentru turişti

A început montarea elementelor de siguranţă pe Transalpina (Foto: Mihai Tudor)
A început montarea elementelor de siguranţă pe Transalpina (Foto: Mihai Tudor)

Reprezentanții Secției de Drumuri Naţionale Târgu Jiu au început să monteze elementele de siguranță pe șoseaua Transalpina. Potrivit directorului Ion Tudor, de ieri s-a trecut la realizarea tuturor marcajelor rutiere, astfel încât toate zonele cu probleme de pe cea mai înaltă şosea din ţară să fie semnalate în mod corespunzător. De asemenea, de astăzi urmează etapa de montare a parapetului în zonele unde se impune acest lucru şi unde lipsa acestora pune în pericol siguranţa traficului rutier. Măsura a fost dispusă de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România şi are în vedere realizarea elementelor minime de marcaj şi avertizare a participanţilor la trafic, mai ales că drumul nu este finalizat, mai fiind necesare de executat lucrări în proporție de 15% – 20%. Conducătorii auto şi alte tipuri de participanţi la trafic vor fi avertizaţi încă de la intrarea pe Transalpina că se circulă cu un anumit regim de viteză.

Drumul este în lucru

Ion Tudor a mai declarat că, de săptămâna viitoare, vor fi disponibile şi utilajele necesare pentru a se executa anumite lucrări de întreţinere în ceea ce priveşte carosabilul, astfel încât acesta să nu se degradeze în anumite porţiuni cu probleme.
„Pot să vă spun că montăm parapete. De săptămâna viitoare vom avea și utilajele necesare, dar până atunci avem de făcut marcajul pe drumul aflat în șantier, se vor monta semnele de circulație și elementele de siguranță, iar apoi se va trece la conservarea drumului, pentru a nu se degrada mai mult. Drumul este în șantier, așa cum am mai spus, este semnalizat, pentru că este în lucru. Facem tot ceea ce este necesar să se circule în condiţii de siguranţă, respectiv participanţii la trafic să ştie că este vorba de un lucru cu un trafic special, având în vedere că lucrările au fost sistate la un moment dat şi încă nu au fost finalizate. Deci se circulă în condiţiile respective. Drumul a fost preluat de la constructor prin ordonanţă emisă de instanţa de judecată“, a declarat Ion Tudor, directorul Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS