10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCNADNR a făcut reparații pe DN 6

CNADNR a făcut reparații pe DN 6

Așa arăta un tronson de drum în mai 2015 (Foto: GdS)
Așa arăta un tronson de drum în mai 2015 (Foto: GdS)
Așa arată același sector în iunie 2015 (Foto: GdS)
Așa arată același sector în iunie 2015 (Foto: GdS)

Modernizările abandonate în 2012 au lăsat în urmă 50 de kilometri de drum plin de gropi și denivelări.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a decis să facă reparații pe DN 6 Craiova – Alexandria, deoarece lucrările de modernizare abandonate în 2012 de compania Romstrade SRL puneau în pericol siguranța circulației. GdS a sesizat în mai multe rânduri că circulația este mult îngreunată pe tronsonul cuprins de la granița județelor Dolj și Olt până în orașul Caracal.
În urmă cu trei ani, CNADNR a reziliat contractul cu asocierea de firme condusă de Romstrade SRL, deoarece patronul Nelu Iordache a fost arestat pentru corupție. În consecință, 50 de kilometri de drum au rămas nemodernizați. Licitația pentru modernizare a fost reluată, însă procedurile au fost blocate de contestațiile numeroase făcute la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și Curtea de Apel (CA) București. În consecință, drumul a fost abandonat în stadiul de acum trei ani. Diferența de nivel între cele două sensuri de mers dădea mari bătăi de cap șoferilor. Gropile din asfalt nu erau acoperite nici măcar provizoriu, ci doar semnalizate cu indicatoare rutiere. Pentru a le putea ocoli, șoferii intrau pe contrasens.
„CNADNR a făcut lucrări de reparații pe tronsonul limita județul Olt – Caracal. S-au turnat 12.400 mp de covor asfaltic continuu în valoare de 570.000 de lei și s-au efectuat reparații în cazul gropilor pe 1.900 mp, costurile ridicându-se la circa 60.000 de lei. În curând, vom face reparații și pe tronsonul spre Alexandria, pe 12.000 mp, în valoare de circa 380.000 de lei. Aceste lucrări de reparații nu înseamnă însă că drumul nu are nevoie de modernizare“, a explicat Adrian Lumezeanu, directorul CNADNR – Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS