Acasă Local Gorj Dezinsecţie în toate parcurile

Dezinsecţie în toate parcurile

Dezinsecţia este realizată de o firmă de specialitate (Foto: Eugen Măruţă)
Dezinsecţia este realizată de o firmă de specialitate (Foto: Eugen Măruţă)
Dezinsecţia este realizată de o firmă de specialitate (Foto: Eugen Măruţă)

Primăria Târgu Jiu cheltuieşte din bugetul propriu 35.000 de lei pentru dezinsecţia făcută împotriva ţânţarilor şi căpuşelor. De ieri, o firmă specializată în dezinsecţie a demarat acţiuni împotriva ţânţarilor în mai multe zone verzi din Târgu Jiu. Ionuţ Jilăveanu, directorul Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că dezinsecţia se va face în trei etape, în toate parcurile şi în spaţiile verzi din cartiere. „Este o acţiune care se desfăşoară an de an. Se derulează în trei etape. Până la finalul acestei luni toate etapele se vor finaliza. Este o firmă de specialitate din Târgu Jiu care realizează dezinsecţia. Vor acţiona în toate parcurile şi în spaţiile verzi din municipiu. Bugetul este asigurat de la nivel local şi repetăm an de an această operaţiune, cu accent pe Parcul Central, unde se află şi acumularea de pe râul Jiu – un potenţial focar de ţânţari”, a spus Ionuţ Jilăveanu.

Dezinsecţia la asociaţii nu există

Ionuţ Jilăveanu a mai spus că le-a solicitat administratorilor şi preşedinţilor de asociaţii de proprietari din Târgu Jiu să realizeze acţiuni de dezinsecţie în blocuri. Puţini dintre cei contactaţi au trecut şi la fapte. Primăria nu are cum să efectueze dezinsecţii la subsolul blocurilor, acest lucru revenind în sarcina cetăţenilor şi a asociaţiilor de proprietari. „Este o implicare foarte slabă la nivel de asociaţii. Le-am transmis de mai multe ori să facă aceste dezinsecţii, pentru că nu putem să intervenim. Este proprietatea dânşilor şi nu avem cum să cheltuim bani pentru astfel de acţiuni. Noi ne facem treaba în parcuri şi în spaţii verzi, dar în subsolurile inundate ale unor blocuri se dezvoltă colonii de ţânţari. Acolo ar trebui intervenit imediat“, a declarat reprezentantul Primăriei Târgu Jiu.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version