3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmericanii au produs 400.000 de motoare la Craiova

Americanii au produs 400.000 de motoare la Craiova

Se mai produce în Craiova doar motorul de 1.0 litri, EcoBoost. Producția de propulsoare este de 700 de bucăți pe zi.

Fabrica Ford din Craiova a marcat momentul în care a ajuns la producerea motorului cu numărul 400.000, la trei ani de la începerea producției de propulsoare în uzina craioveană. „Motorul cu numărul 400.000 este un motor EcoBoost de 1 litru cu 125 de cai -putere, care a fost livrat către fabrica Ford de la Saarlouis (Germania) pentru a echipa un model Focus Titanium Deep Impact Blue, în cinci uși“, informează compania printr-un comunicat de presă transmis redacției.
Producția de motoare în uzina Ford din Craiova a început în mai 2012. Inițial, la Craiova s-a produs motorul de 1.0 litri EcoBoost. Acest propulsor a deținut timp de trei ani consecutiv titlul de „Motorul Internațional al Anului“. În aprilie 2013, s-a introdus în fabricație al doilea motor EcoBoost, de 1,5 litri, pe benzină. La vremea respectivă se produceau aproximativ 1.000 de motoare pe zi, la Craiova. La ora actuală, producția de propulsoare s-a diminuat la aproximativ 700 de motoare zilnic, după ce producția motorului de 1,5 litri a fost mutată la uzina Ford din Bridgent, în Marea Britanie.
„Suntem foarte mândri de această realizare a fabricii de la Craiova. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilității sistemului global Ford de producție a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil și emisii scăzute de CO2“, a declarat John Oldham, șeful Secției de Producție Motoare de la Ford Craiova.
Ford susține că a investit 230 de milioane de euro doar în Secția de Motoare din fabrica Ford din Bănie. În Secția de Motoare mai activează aproximativ 800 de angajați, care lucrează în trei schimburi. Secția de Motoare a fost mai puțin afectată de opririle temporare de producție decât Secția de Vehicule, unde se produce autovehiculul B-Max. Cererea mai mare de motoare fabricate la Craiova a făcut ca la secția respectivă să se întrerupă lucrul mai puține zile decât la cea de Vehicule.

Ce modele echipează motoarele Ford produse la Craiova

Motoarele fabricate la Craiova sunt livrate la fabricile de vehicule Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan și Thailanda. Propulsoarele „Made in Craiova“ echipează o serie întreagă de modele Ford, pornind de la B-Max, Fiesta, Focus până la Tourneo, C-Max etc.

„Pentru a marca pro­ducția a 400.000 de motoare, echipa Ford Craiova și pilotul Simone Tempestini care reprezintă România în Campionatul Mondial de Raliuri, au creat un film special, inspirat de faimoasele serii «Gymkhana» ale lui Ken Block“, informează compania. Filmul realizat de Ford, în care apare pilotul Simone Tempestini, conducând o mașină Fiesta echipată cu motor EcoBoost fabricat la Craiova și avându-l drept copilot pe realizatorul TV George Buhnici, poate fi urmărit pe internet, pe site-ul Gazetei de Sud, www.gds.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS