Acasă Local Gorj Reţea de traficanţi de droguri de mare risc, anihilată de poliţişti

Reţea de traficanţi de droguri de mare risc, anihilată de poliţişti

Peste 20.000 de comprimate cu droguri de risc și mare risc au fost descoperite de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Craiova și procurorii DIICOT, în urma a 12 percheziții efectuate la sfârşitul săptămânii trecute în Gorj, Vâlcea și București. Trei suspecți au fost reținuți şi arestați preventiv de judecătorii de la Tribunalul Dolj. Este vorba despre Constantin Ghinea, Marian Bibașcu și Marian Dragu. Vizate sunt și câteva farmacii din Gorj. Descinderile au fost făcute după ce, joi, doi dintre cei trei bărbați, Ghinea și Bibașcu, în vârstă de 40 și 60 de ani, au fost prinși în timp ce încercau să vândă comprimate cu conținut stupefiant. Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial din Craiova, îi acuză pe suspecţi de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc și mare risc.

Fapte petrecute în perioada 2014 – 2015

Potrivit anchetatorilor, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015 membrii grupului infracţional organizat au procurat ilegal medicamente cu efecte psihoactive, de la depozite și farmacii din București și din județele Gorj și Vâlcea. Ulterior, drogurile de risc erau transportate şi comercializate în țări din zona scandinavă. „La data de 04.06.2015, inculpații Ghinea Constantin și Bibașcu Marian au fost surprinși în flagrant în timp ce încercau să vândă 10.500 de comprimate cu droguri de risc și 480 de comprimate de droguri de mare risc. La aceeaşi dată au fost efectuate 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj, Vâlcea și a municipiului București, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 9.036 de comprimate cu droguri de risc, precum şi suma de 9.000 de lei și 890 de euro. Faţă de inculpaţii Ghinea Constantin, Bibașcu Marian și Dragu Marian, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combaterea a Criminalității Organizate Bucureşti şi Craiova şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi Vâlcea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcția Operațiuni Special“, conform unui comunicat de presă al DIICOT.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version