Acasă Local Gorj Bursa on-line pentru persoanele care nu au un loc de muncă

Bursa on-line pentru persoanele care nu au un loc de muncă

AJOFM Gorj, implicată în proiect
AJOFM Gorj, implicată în proiect
AJOFM Gorj, implicată în proiect

Gorjenii fără un job vor beneficia de o bursă on-line a locurilor de muncă. Interviurile de angajare se vor face, de asemenea, on-line, pe video-chat. În acest sens, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, în parteneriat cu AJOFM Alba, AJOFM Gorj, AJOFM Maramureş Fundaţia Mara, Asociaţia Psihologilor Gorjeni, SC Artemis SRL Alba lulia, SC Rogepa SRL Baia Mare, implementează proiectul „Bursa locurilor de muncă on-line“. Finanţarea este asigurată din fonduri nerambursabile dedicate furnizării serviciilor de ocupare. Potrivit AJOFM Gorj, proiectul propune oferirea unei alternative la serviciile clasice de mediere a forţei de muncă prin intermediul Bursei Locurilor de Muncă, deschizând oportunitatea accesării on-line a acestor servicii. Este vorba de un serviciu de tip „self-service“ – Bursa locurilor de muncă on-line. Proiectul asigură o alternativă la sistemul clasic de accesare a serviciilor de ocupare, prin crearea unei platfome informatice integrate care permite furnizarea on-line a locurilor de muncă.

Şomeri şi angajatori, împreună în mediul on-line

Soluţia propune o participare permanentă a angajatorilor şi şomerilor în procesul de negociere pentru ocuparea unui loc de muncă. Obiectivul general este îmbunătăţirea serviciilor oferite de regiunea Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest, prin simplificarea accesului la informaţiile legate de piaţa muncii: „Bursa locurilor de muncă on-line este un demers inovator care asigură servicii viabile adresate beneficiarilor. Este vorba atât de persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și de angajatori. Participarea la bursă nu presupune un orar sau o zi anume şi are un caracter permanent. Deschide astfel posibilitatea ca o persoană aflată în căutarea unui loc de muncă să fie selectată din afara graniţelor ţării şi din afara spaţiului european. Pentru participarea la Bursa on-line, un utilizator aflat în căutarea unui loc de muncă trebuie să se înregistreze prin realizarea unui cont cu parolă şi să îşi realizeze un profil personal. Datele pot fi actualizate sau modificate doar de către titularul contului. Pe platforma respectivă are loc depunerea ofertelor, iar persoana care nu are un loc de muncă este anunţată dacă un angajator e interesat de serviciile acesteia. Va fi programat şi un interviu on-line, prin video-chat. Şi angajatorul va trebui să îşi realizeze un cont on-line. Portalul www.blmo.ro va fi disponibil angajatorilor şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă, pe parcursul lunii iunie 2015“, a declarat Diana Văduva, consilier comunicare în cadrul AJOFM Gorj.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version