8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZilele Craiovei 2015 - Copiii, vedetele zilei de 1 Iunie la Centrul Multifuncțional

Zilele Craiovei 2015 – Copiii, vedetele zilei de 1 Iunie la Centrul Multifuncțional

Centrul Multifuncțional din Craiova a fost luni, 1 Iunie, în prima zi a manifestărilor dedicate sărbătoririi orașului, un adevărat tărâm magic plin de culoare, guvernat de Măria Sa, Copilul. Dulciuri, personaje Disney, baloane, confetti, spectacole de muzică și dans, ateliere, expoziții, toate i-au fost închinate pentru a-l face să se simtă iubit și răsfățat.

Donald, Mickey Mouse, Belle din „Frumoasa și Bestia“, pirați au poposit la Centrul Multifuncțional de Ziua Internațională a Copilului, zi ce a coincis cu deschiderea celei de-a XIX-a ediții a manifestărilor dedicate sărbătoririi capitalei Olteniei. Îndrăgitele personaje i-au întâmpinat pe cei mici cu figurine din baloane colorate, la fel cum le-au fost parteneri de joacă, într-o zi cu adevărat specială, Ziua Copilului.
Odată ce au pășit pe tărâmul magic al copilăriei, cei mici au putut lua parte la tot felul de ateliere organizate special pentru ei.
Și-au putut confecționa semne de carte din carton, au putut picta, realiza covorașe vesele la gherghef, tot astfel cum au putut gusta jeleurile de fructe, prăjiturile ornate cu umbreluțe, flori și clovni, acadele, caramele din lapte, ciocolată de casă și alte bunătăți.
Și pentru că nici o plăcere nu le-a putut fi refuzată, cei mari le-au oferit permisiunea de a se transforma cu ajutorul picturilor pe față în personaje de poveste.
Atunci când spectacolul de muzică și dans al celor mai talentați prichindei de la Palatul Copiilor s-a încheiat, cei mai împătimiți fani ai desenelor animate s-au putut așeza și urmări filmele Disney preferate.
Nici cei mai mari nu au fost uitați. I-am întâlnit la atelierul „Prima pictură pe sticlă“ stând aplecați asupra lucrărilor.
Iubitorii de frumos au putut admira lucrări ale elevilor de la Liceul de Arte „Marin Sorescu“, tot astfel cum au putut face cunoștință cu Călina Florian Chiriac și ale lui tablouri. „Pasiunea mea pentru pictură a început pe la vârsta de patru ani. Am început să pictez pe pereți. Părinții mei m-au încurajat. Am pregătit o expoziție în evoluție, care adună tablouri realizate când aveam patru ani și jumătate, lucrări făcute de atunci încoace terminând cu cele mai recente, abstractizări în artă. Am și câteva portrete, naturi statice, peisaje din curtea mea“, a spus Călina Florian Chiriac.

Seria manifestărilor continuă

Și astăzi, micuții pot păși în regatul copilăriei alături de personajul preferat pe care îl pot desena cu creta colorată pe esplanada Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri“, ce le va sta la dispoziție pe parcursul întregii săptămâni. Și atunci când desenul va fi gata vor putea explora culisele teatrului, în cadrul manifestării „Porți deschise la ElectroColibri“.
La Centrul Multifuncțional, de la ora 11.00, vor avea întâlnire cu „Cocoșelul neascultător“, pentru ca, în intervalul 12.00-17.00, să participe la ateliere de pictură, grafică, sculptură, artă decorativă.
Teatrul Național „Marin Sorescu“ îi invită pe craioveni, de la ora 18.00, la spectacolul, „Familia Toth“, tot astfel cum Constantin Enceanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Cristian Bănățeanu, Ciri Mayer, Liviu Dica, Livia Celea, Maria Rotaru lansează propunerea de a „Petrece românește“, de la ora 19.00, în cartierul Rovine. Tinerii muzicieni ai Liceului de Arte „Marin Sorescu“ vor urca și ei pe podiumul de concerte al Filarmonicii „Oltenia“ de la ora 19.00, în vreme ce de la aceeași oră la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ veți putea lua parte la „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoții Manifestate (TRADEM)“.

Teatru, muzică, expoziții

Manifestările prilejuite de a XIX-a ediție a Zilelor Municipiului Craiova continuă miercuri, 3 iunie. De la ora 11.00, Secția de Istorie-Arheologie găzduiește vernisajul expoziției „Craiova în imagini de epocă“. De la aceeași oră, pe scena Naționalului craiovean se joacă „Isteața“, pentru ca, de la ora 18.30, să aibă loc reprezentația „Profu• de religie“. Și porțile Muzeului de Artă se vor deschide iubitorilor muzicii, pentru că de la ora 19.00 va avea loc recitalul vocal de arii și duete din opere susținut de Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia“.
De asemenea, de la ora 19.00 sunteți invitați la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ la „Atelierul ca un exercițiu de teatru“.
Iubitorii muzicii populare vor avea și ei întâlnire, de la ora 19.00, cu Mariana Ionescu-Căpitănescu, Petrică Mîțu-Stoian, Cristian Bănățeanu, Marius Măgureanu, Liliana Popa, Lavinia Bîrsoghe, Liviu Dică, Maria Rotaru în Piața Valea Roșie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS