Acasă Local Dolj Dolj: Peste 5.000 de elevi de clasa a VI-a încep evaluarea națională

Dolj: Peste 5.000 de elevi de clasa a VI-a încep evaluarea națională

5.631 de elevi doljeni de clasa a VI-a încep astăzi probele din cadrul evaluării naţionale. Examinările sunt programate pe parcursul a două zile, desfăşurarea probelor va avea loc în intervalul orar 12:00-13:00. Astfel, astăzi, în prima zi, va avea loc proba la limba română şi comunicare, pe 3 iunie elevii trebuind să-şi dovedească toate competenţele la matematică şi ştiinţe ale naturii.
Fiecare evaluare durează 60 de minute. Pe baza rezultatelor obținute de elevi la această evaluare, profesorii, părinții și copiii vor avea o primă discuție referitoare la tipul de liceu pentru care elevul are competențe, abilități, înclinații, cunoștințe, date native și înclinare firească. Se realizează astfel o pre-orientare a elevului către o școală profesională, liceu teoretic sau tehnologic.
Profesorii sunt obligați ca, în urma rezultatelor, să realizeze pentru fiecare elev la care a identificat probleme – un plan de învățare.
Subiectele vor fi împărțite de către un profesor care nu predă la clasa respectivă; acesta este asistat de un alt profesor, care de asemenea nu are ore la elevii evaluați.

A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.
Exit mobile version