16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZiua Internaţională a Copilului, sărbătorită la Târgu Jiu

Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită la Târgu Jiu

Copiii s-au bucurat de surprizele pregătite de autorităţi
Copiii s-au bucurat de surprizele pregătite de autorităţi

Mii de micuţi din Târgu Jiu au participat vineri la manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. În centrul orașului a fost pusă la dispoziţia copiilor o alee a animatorior. Aici au putut să fie vizitate standuri dedicate micilor talente – desenat şi pictat, un stand pentru face painting, unul al poliţiei sau standuri cu sfaturi practice pentru mămici, standuri de caricatură, prim ajutor şi donaţii sau un stand cu magie. De la ora 10.00 a fost programat un concurs de biciclete în Piaţa Prefecturii, iar de la 10.30 au susţinut spectacole, în amfiteatrul din zonă, Teatrul de Păpuşi „Pinocchio“ şi Palatul Copiilor. De asemenea, de la ora 17.00 a susţinut un spectacol şi Şcoala Populară de Artă. Poliţiştii au fost ca de fiecare dată alături de micuţi.  Între orele 16.00 şi 17.00 a fost programată, în Piaţa Prefecturii, o demonstraţie cu tehnică şi echipamente (Poliţie, Jandarmerie, Poliţia Locală, Pompieri, Salvamont).
„La activităţi au fost invitaţi să participe elevi de la unităţile de învăţământ din Târgu Jiu. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost prezentate: recomandări pentru prevenirea delincvenţei juvenile, atribuţiile poliţiei, câteva aspecte privind regulile de circulaţie pe drumurile publice, locurile permise pentru folosirea rolelor şi bicicletelor. De asemenea,
au fost oferite diplome şi premii câştigătorilor, orare şcolare cu însemnele poliţiei. A avut loc şi prezentarea autospecialelor şi tehnica din dotarea poliţiei, alături de tehnica din dotarea IJJ, ISU, SMURD şi Salvamont Gorj. Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic şi Serviciului de Acţiuni Speciale au participat la activităţile desfăşurate în zona centrală din Târgu Jiu, unde a fost amenajat un stand de informare, au fost purtate discuţii cu copiii şi părinţii prezenţi pentru găsirea de soluţii alternative pentru petrecerea timpului liber într-un mod benefic pentru elevi“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS