24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInstructoare auto, denunțată de o cursantă

Instructoare auto, denunțată de o cursantă

(Foto: static.ph-online.ro)
(Foto: static.ph-online.ro)

O instructoare auto din Craiova a fost arestată preventiv după ce o cursantă s-a plâns că i-a cerut suma de 100 de euro pentru a interveni pe lângă polițistul examinator. Ieri, Curtea de Apel Craiova a hotărât ca femeia să fie eliberată din arest și cercetată în continuare sub control judiciar pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
Instructoarea Emilia Moraru a fost arestată preventiv pe 30 aprilie, la cererea procurorilor doljeni, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
Instanța de judecată a reținut că, „la data de 23 martie 2015, numita P.S. a formulat un denunț prin care a sesizat faptul că numita Moraru Emilia, în calitate de instructor auto, i-a pretins suma de 100 de euro pentru a interveni pe lângă polițiștii examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dolj în vederea promovării examenului practic pentru obținerea permisului de conducere“.
Ulterior, în baza denunțului, anchetatorii au început cercetările și au stabilit că, după ce cursanta i-a dat instructoarei cei 100 de euro, aceasta din urmă a mers la o casă de schimb valutar, „motivând că merge să schimbe banii în bancnote din alte cupiuri pentru a nu rămâne amprente pe ei“.
Marți, 26 mai, Tribunalul Dolj a dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele inculpatei, însă hotărârea instanței a fost contestată de Emilia Moraru.
Ieri, Curtea de Apel Craiova a admis contestația femeii și a dispus înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar. În timpul controlului judiciar, inculpata trebuie să respecte programul de supraveghere, nu are voie să plece din Craiova și nici să se apropie de cei 11 martori din dosar. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă, așa că Emilia Moraru urmează să fie cercetată în continuare sub control judiciar pentru acuzațiile aduse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS