8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii cu industria, egiptenii cu fasolea

Craiovenii cu industria, egiptenii cu fasolea

Ministrul pentru afaceri economice şi comerciale al Ambasadei Egiptului în România, Abdel Rahman A. Raouf, s-a aflat ieri în Craiova, unde a avut o întâlnire, la sediul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Dolj, cu câțiva reprezentanți ai mediului de afaceri craiovean, în special cu oameni de afaceri ale căror firme activează în domeniul producției de tractoare și mașini agricole, echipamente de irigații, echipamente pentru căi ferate (semnale) și subansamble pentru industria auto.

Craiovenii și-au prezentat oportunitățile de a investi în Egipt

Reprezentanții CCI Dolj s-au arătat interesați să continue discuțiile de business și după întâlnirea de ieri.
„Această întâlnire poate fi un punct de plecare pentru relaţia între mediul de afaceri românesc și mediul de afaceri egiptean. Noi putem face misiuni economice în Egipt sau să organizăm întâlniri «business to business» pe un domeniu anume de activitate, în sensul că dacă o firmă din Egipt dorește colaborări, atunci noi putem aduce firme din acel domeniu de activitate și putem facilita astfel de întâlniri“, a spus Laurențiu Diaconu, director executiv al Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Dolj, organizatorii evenimentului. Reprezentanții mediului de afaceri craiovean prezenți la eveniment și-au prezentat firmele și produsele realizate la nivel local, și și-au manifestat intenția de a exporta în Egipt.
Ministrul egiptean le-a sugerat celor de la MAT Craiova să deschidă o fabrică în Egipt, printr-un joint-venture cu o firmă din țara respectivă, pe motiv că acolo pot fi produse tractoare pentru piața europeană. Fabrica egipteană livrează tractoare de putere mică în Franța, pentru ferme de dimensiuni mici. Abdel Rahman A. Raouf le-a spus craiovenilor că le poate intermedia o întâlnire cu deținătorii fabricii de tractoare din Egipt și a amintit că țara pe care o reprezintă are o industrie auto în plină dezvoltare, fiind prezenți în zonă producători precum Mercedes și BMW. Ministrul pentru afaceri economice și comerciale a fost încântat de produsele din industria auto realizate de firma craioveană Afmech, firmă care este și furnizor de componente auto pentru Ford România din 2009 și de 25 de ani pentru Ford din Germania, oferind mai multe piese pe partea de transmisie. Ministrul egiptean i-a invitat pe reprezentanții Afmech să trimită la ambasadă oferta cu produsele fabricate la Craiova, pentru a le prezenta companiilor din industria auto egipteană.

Egiptenii doresc să ne vândă fasole și fertilizatori

Ministrul pentru afaceri de la Ambasada Egiptului la București a observat că firmele locale intenționează să producă pentru a livra în Egipt, dar a precizat că el spera ca produsele egiptene să pătrundă pe piața din Dolj și căuta parteneri pentru importuri din Egipt.
„Știu că vreți să vindeți în Egipt produsele voastre, dar și eu am venit aici ca să vă vând produsele noastre. Așa cum am mai spus și tinerilor de la Rotary Club cu care m-am întâlnit: comerțul nu e o treabă ușoară“, a spus oaspetele egiptean. Astfel, în ciuda faptului că în sală erau prezenți oameni de afaceri din domeniul industriei, ministrul Abdelrahman A. Raouf le-a transmis celor prezenți la întâlnirea de afaceri că firme egiptene intenționează să vândă în Dolj produse din industria alimentară și pentru agricultură. Oficialul egiptean a enumerat câteva produse pe care producătorii egipteni sunt dispuși să le vândă pe piața din Dolj: fertilizatori pentru agricultură (îngrășăminte), fasole și suc dintr-o plantă care este ca un fel de suc de trandafiri. La nivelul țării, importurile de fertilizatori din Egipt au atins zece milioane de euro, a declarat diplomatul egiptean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS