Acasă Local Dolj Uite baliza, nu e baliza!

Uite baliza, nu e baliza!

Craterul de pe Aleea 4 Șimnic se adâncește tot mai mult pe carosabil (FOTO: Traian Mitrache)

Craterul de pe Aleea 4 Șimnic din Craiova se lărgește de la o zi la alta, înghițind până și baliza care îi avertizează pe șoferi de pericolul de sub asfalt. Șoferii care tranzitează zona sunt în pericol, iar strada este intens circulată.
Craterul de pe Aleea 4 Șimnic din dreptul podului de la Lacul Tanchiștilor, despre care scriam în Gazeta de Sud în urmă cu o lună, reprezintă în continuare un pericol pentru autoturismele care trec prin zonă. Din cauză că autoritățile locale nu au luat măsuri, pământul a alunecat tot mai mult de sub covorul asfaltic. S-au mulțumit să pună aici o baliză de avertizare, dar nu a avut nici un rezultat. Grav este că între timp baliza care îi atenționa pe șoferi de pericol a dispărut. Aceasta este pe fundul gropii adânci de peste un metru de sub carosabil, alături de spoilerul unui autoturism.

Măsura de avarie: altă baliză

Văzând că o simplă baliză nu înlătură pericolul care pândește autoturismele care trec pe Aleea 4 Șimnic, autoritățile locale din Craiova trec, se poate spune, la „planul B“: în groapă se pune pietriș, iar pe carosabil – altă baliză. „Acel crater din asfalt reprezintă un pericol în zona respectivă. Baliza era acolo la sfârșitul săptămânii trecute, iar la începutul acestei săptămâni nu mai este. Probabil a fost doborâtă de vreun autovehicul în groapa respectivă. Am trimis acolo o echipă de la RAADPFL care să pună piatră, să stabilizeze malul, să semnalizeze zona respectivă cu altă baliză. Acolo este nevoie de un zid de beton care să stopeze alunecarea pământului de sub covorul asfaltic. În prezent suntem în procedură de licitație pentru refacerea integrală a acestei străzi. Fiind în perioada de proceduri, noi nu mai avem voie să investim pe strada respectivă, dar nici nu putem să lăsăm strada să se prăbușească. Nu avem alte soluții la acest moment“, a declarat Radu Preda, city managerul municipiului Craiova.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version