17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFiica primarului Cârciumaru a cumpărat cu 70.000 de lei vila din Rânca

Fiica primarului Cârciumaru a cumpărat cu 70.000 de lei vila din Rânca

Florin Cârciumaru a dezvăluit preţul tranzacţiei
Florin Cârciumaru a dezvăluit preţul tranzacţiei

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a făcut public preţul plătit de familia fiicei sale pe vila din Rânca, achiziţionată de la omul de afaceri Constantin Lungu, patronul firmei Presanitas SRL din municipiu. Construcţia cu etaj a fost cumpărată de la firma amintită contra sumei de 70.000 de lei. Primarul Florin Cârciumaru, care a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru modul în care a fost achiziţionat imobilul respectiv şi pentru contractele încheiate de primărie cu firma Presanitas SRL, a precizat că banii pentru cumpărarea vilei au provenit din încasările de la nunta fiicei sale. Pensiunea ar fi fost cumpărată în anul 2010, după nunta unicei fiice a edilului din Târgu Jiu. Cârciumaru a precizat că omul de afaceri Constantin Lungu nu ar fi ştiut până târziu cui i-a vândut vila pe care firma Presanitas o deţinea la Rânca.

Au dorit o afacere în domeniul turismului

Primarul municipiului Târgu Jiu a precizat că fiica sa a fost sfătuită să investească în turism de alt om de afaceri din zonă, Nicu Mitroi, cu a cărei fiică este bună prietenă fata edilului şi preşedintelui PSD Gorj.
„Noi suntem din acelaşi sat cu Mitroi. Fiind prieteni copiii, bineînţeles, cum sunt copiii dornici de afirmare, de a face câte ceva, au pus la cale ca după nuntă să investească, să îşi facă o afacere. Nicu Mitroi le-a recomandat să pornească la drum pe turism. Aşa s-a ajuns să le recomande să cumpere vila, cabana de la Rânca, de la domnul Lungu. Nu am nimic de ascuns. Dacă era ceva anormal, poate că încercam să ascund lucrurile. Copiii au fost cumpărători de bună-credinţă. Este act de vânzare-cumpărare şi aşa s-a ajuns să se cumpere şi cabana respectivă. Este a copiilor, după nuntă. Am avut o nuntă destul de mare. Şi eu am fost din nuntă în nuntă. Nu cred că cineva contestă. Aşa este tradiţia la români: cu banii strânşi din nuntă se pleacă în viaţă. Cabana a costat în jur de 70.000 de lei“, a declarat Florin Cârciumaru, vizat într-un dosar în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că există suspiciuni de corupţie, în legătură cu modul în care s-au derulat mai multe contracte între Primăria Târgu Jiu şi Presanitas SRL.

L-a vizitat pe Lungu la spital

Edilul a precizat că fiica şi ginerele său au achiziţionat cabana de la Rânca după ce firma Presanitas a câştigat o licitaţie organizată de Aparegio Gorj, pentru modernizarea canalizării.
„Nu aduc nici o acuză procurorilor când vorbesc de corupţie. Doamne fereşte! Sunt sesizări. Procurorii le dau curs şi fac cercetări. S-au făcut percheziţii, s-au ridicat documente. Acum o să se verifice şi o să se vadă dacă a fost vorba de o încercare de corupţie. Oamenii sunt datori să meargă pe sesizările respective, să verifice. Pentru neregulile de pe acest program ISPA mai e un dosar pe rol la DNA Bucureşti. Sunt reclamaţii între constructori. Nu mi s-a comunicat nimic legat de calitatea pe care aş avea-o în acest dosar. Eu nu am ştiut nimic de această anchetă în acest sens. Fiind o persoană publică, primar de atâţia ani, e normal că ne aşteptăm la sesizări şi reclamaţii. Asta este… Eu am auzit că domnul Lungu este bolnav rău. Nu trebuie să spunem boala pe care o are. Sunt trei sau patru luni de când am fost cu un coleg de la primărie la spital. Aşa este normal şi corect. Au mai fost colegi de la primărie. Nu văd de ce Constantin Lungu să fi făcut sesizarea. Poate dacă l-a forţat cineva. Nu cred. Eu nu am avut de ce să mă feresc de cineva. Pe mine, copiii m-au pus în faţa unui fapt împlinit. Ei au crezut că vor da lovitura viitorului pe turism“, a menţionat Cârciumaru. Potrivit acestuia, procurorii anticorupţie au ridicat opt contracte încheiate între Primăria Târgu Jiu şi firma Presanitas. Procurorii urmează să se pronunţe şi în privinţa preţului de achiziţie al vilei din Rânca.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS