16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCalangiu, Țenea și Smarandache rămân în arest

Calangiu, Țenea și Smarandache rămân în arest

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, miercuri după-amiază, ca fostul viceprimar al municipiului Craiova, Cristina Calangiu, dar și funcționarii Rodica Țenea și Radu Smarandache, să fie judecați în continuare în stare de arest preventiv pentru trafic de influență și luare de mită.
Reamintim că, pe 11 mai, procurorii Direcției Naționale Anticorupție din Craiova au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați acuzați de comiterea unor infracțiuni de corupție. Este vorba de Cristina Calangiu, Radu Smarandache, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj, Rodica Țenea, consilier juridic în cadrul Primăriei Craiova, Maria Manolache, director general adjunct în cadrul DGASPC Dolj, Lavinia Oprea, șefa Centrului de Consiliere și Asistență Specializată pentru Persoanele cu Tulburări de Spectru Autist din cadrul DGASPC Dolj, dar și de Ioana Munteanu, zisă Luminița. Cinci dintre ei sunt acuzați că au primt diverse sume de bani pentru angajarea unor persoane la diverse instituții din municipiul Craiova, dar și pentru eliberarea unor certificate de încadrare în grad de handicap. În schimb, Lavinia Oprea este jduecată pentru favorizarea făptuitorului, pentru că l-ar fi atenționat pe Smarandache că este anchetat de procurorii anticorupție.
Două zile mai târziu, pe 13 mai, Tribunalul Dolj a decis menținerea arestului preventiv în cazul inculpaților Țenea, Calangiu și Smarandache, iar în cazul Ioanei Munteanu controlul judiciar. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de primii trei inculpați la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat ieri. Astfel, magistrații craioveni au respins ca nefondate contestațiile formulate de Cristina Calangiu, Rodica Țenea și Radu Smarandache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS