Acasă Local Dolj Termo ia primele măsuri împotriva datornicilor

Termo ia primele măsuri împotriva datornicilor

Somațiile au început să curgă către restanțierii Termo (foto: Maria Cernătescu)
Somațiile au început să curgă către restanțierii Termo (foto: Maria Cernătescu)

SC Termo Craiova a început să trimită somații proprietarilor restanțieri. Este pentru prima dată când furnizorul de căldură al orașului, aflat în insolvență, nu se mai limitează la discuții și somații trimise asociațiilor. Aceasta este o primă măsură asupra căreia au convenit Termo și administratorul judiciar.
Sute de proprietari care au restanțe la furnizorul de căldură al orașului s-au trezit cu somații. SC Termo Craiova SRL a trimis în ultima săptămână somații proprietarilor datornici. Aceștia au aflat în acest mod ce datorie au către furnizorul de căldură și totodată au fost avertizați să plătească.
„În urma întâlnirilor cu asociațiile de proprietari și cu administratorul judiciar am căzut de comun acord să trimitem aceste somații rău-platnicilor. Pentru că datoria unei asociații este o sumă de restanțe, nu ne-am oprit doar să somăm asociația, i-am somat pe proprietari. Datoriile ne-au fost comunicate de reprezentanții proprietarilor de la caz la caz. Sunt sute de astfel de somații trimise către proprietarii care nu și-au plătit întreținerea. Pe de altă parte, chiar cei de la asociații ne-au cerut să-i sprijinim în acest mod, pentru că demersurile lor nu dau roade. Date cu sumele restante au fost trimise și administratorului judiciar care va identifica și urgenta metodele legale de recuperare. Discuții au fost și în privința sumelor de la care să trimitem somații. Reprezentanții unor asociații au zis să-i somăm pe datornicii care au restanțe de la 1.000 de lei în sus, alții de la 1.500 de lei. Alții au precizat că ar fi bine să-i somăm indiferent de sumă și să-i luăm după perioada restanțelor, trei, patru luni“, a declarat Dan Magla, administratorul SC Termo Craiova SRL.

Somațiile s-au lăsat cu înjurături

Somațiile au stârnit un val de nemulțumiri în rândul unor proprietari cu datorii mai mici la întreținere.
„Proprietarii au primit somații acasă, mulți dintre ei s-au dus peste cei de la asociație, fiindcă ei știau că datorează alte sume, iar pe somații erau trecute sume mult mai mari“, a explicat Ion Pătrulescu, președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Craiova. Nici reacția față de furnizorul de căldură nu a fost prea bună.
„După ce am trimis astfel de somații, ne-am trezit și cu răspunsuri dintre cele mai ciudate. Ne-au răspuns și ne-au transmis înjurături. Alții ne spun că nu ne interesează pe noi, că ei fac ce vor“, a mai precizat administratorul SC Termo Craiova SRL.
Între asociațiile de proprietari în care s-au trimis somații se numără Asociația nr. 3 Nicolae Titulescu, Asociația de Proprietari numărul 11 Craiovița Nouă, Asociația numărul 8 – 1 Mai și Asociația 2A din cartierul 1 Mai.
„Termo a trimis somații proprietarilor care au restanțe. Este o situație dificilă pentru că societatea a intrat în insolvență și acum pune presiune. Proprietarii au fost somați fiecare în parte“, a spus Daniela Fîlfan, administratoarea Asociației nu­­­­­­­­­­­­­­mărul 8 din cartierul 1 Mai.
În perioada imediat următoare somațiile vor curge către toți restanțierii, deoarece SC Termo a solicitat asociațiilor de proprietari liste clare cu rău-platnicii.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version