24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStudenți craioveni, premianți pe țară

Studenți craioveni, premianți pe țară

Studenții craioveni de la Facultatea de Medicină Dentară și-au demonstrat profesionalismul la nivel național. Doi viitori tehnicieni dentari au ocupat locurile I și III la concursul de ceramică de la Sinaia, la care au participat studenți din întreaga țară. Eugen și Andreea și-au ales această meserie din pasiune, deși au emoții atunci când vine vorba de găsirea unui loc de muncă după terminarea studiilor.
Atenție, minuțiozitate, multe ore de muncă, talent și mai presus de toate pasiune. Acestea sunt ingredientele care i-au transformat pe studenții craioveni în câștigători și motiv de mândrie pentru noi toți. Eugen Miţă și Andreea Mădălina Uţă sunt studenți muncitori. Ochii le sclipesc atunci când încep să vorbească despre meseria de tehnician dentar. Concursul s-a desfășurat pe parcursul a două zile și nu a fost deloc ușor, mai ales că și concurenţa a fost mare. Cei doi studenți de la Facultatea de Medicină Dentară din Craiova, specializarea Tehnică Dentară, au urcat pe podium: Eugen Miţă a obţinut locul I, iar Andreea Mădălina Uţă, locul al treilea.
„Am avut de realizat doi dinți, un incisiv și un molar. În prima zi am realizat molarul, iar a doua zi incisivul. A fost dificil, dar am reușit. Am avut la dispoziție câteva ore bune, dar am reușit în timpul concursului să realizez cei doi dinți. Trebuie să avem răbdare, migală și să ne placă ceea ce facem“, a povestit Andreea.
Studentei îi plac lucrurile mărunte și iubește arta. „Îmi plăcea să fac lucruri mărunte, să modelez, îmi place frumosul și m-am gândit să-mi încerc norocul aici și am reușit“, a mărturisit tânăra.
Andreea are 21 de ani și speră ca după absolvirea facultății să lucreze într-un laborator de tehnică dentară și să reușească să împletească pasiunea cu munca.

„Dacă te zbați, reușești“

Cu o mentalitate de învingător, Eugen a reușit să aducă premiul I la Craiova. A fost prima dată când a participat la o competiție de acest fel. A văzut întrecerea ca pe o demonstrație de talent și îndemânare. „În prima zi am lucrat aproximativ șase ore, iar a doua zi – trei ore. Este o muncă foarte migăloasă, ai nevoie de foarte mare atenție. Este un motiv de mândrie pentru mine că am reușit să câștig competiția“, a explicat tânărul.
A ales tehnica dentară pentru că de mic i-au plăcut lucrul manual și mecanica. Acum, pentru că a fost cel mai bun, a căpătat și mai multă încredere în el și în meseria pentru care se pregătește. Eugen are planuri mari de viitor. Vrea să își deschidă un laborator în colaborare cu alți tehnicieni. Însă nu își dorește să plece în străinătate. „Vreau să rămân aici. În Craiova nu sunt foarte multe locuri de muncă, dar, dacă te zbați, reușești“, a spus studentul.

Cei doi studenți sunt mândria profesorilor

Cei doi studenți sunt mândria profesorilor de la Facultatea de Medicină Dentară. Istoria practic se repetă pentru că, acum doi ani, alți doi studenți craioveni s-au clasat tot pe locurile I și III la concursul de ceramică de la Sinaia. Munca pe care întregul colectiv de profesori o depune zilnic pentru a pregăti viitori tehnicieni dentari se oglindește în aceste rezultate. „La concurs au participat și studenți de la facultățile din București, Sibiu, Iași, Cluj, Constanța. Studenții noștri sunt doi tineri care realizează lucrări foarte bune în cadrul laboratoarelor din cadrul facultății. Am avut și în anii trecuți studenți care au câștigat premii în cadrul aceluiași concurs. Sper ca mai departe Andreea și Eugen să își găsească un loc de muncă“, a declarat Marian Trancă, tehnician dentar în cadrul Facultății de Medicină Dentară din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS