10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesor britanic, în dialog cu studenţii de la Jurnalism

Profesor britanic, în dialog cu studenţii de la Jurnalism

Profesorul britanic Jim O’Brien a venit în Craiova să participe la Conferinţa Internaţională „Creativitate. Imaginar. Limbaj“ (FOTO: Traian Mitrache)
Profesorul britanic Jim O’Brien a venit în Craiova să participe la Conferinţa Internaţională „Creativitate. Imaginar. Limbaj“ (FOTO: Traian Mitrache)

Viitorii jurnalişti craioveni au avut ieri şansa să participe la o discuţie despre relaţia dintre identitatea socială şi fotbalul din Spania, cu un specialist în domeniu, profesorul britanic Jim O’Brien. Fost om de radio la BBC, profesorul a venit în Bănie să participe la Conferinţa Internaţională „Creativitate. Imaginar. Limbaj“, organizată de Facultatea de Litere prin Departamentul de Limbă şi literatură română şi Departamentul de Comunicare, Jurnalism, Ştiinţe ale educaţiei care va avea loc astăzi. Studenţii specializării Jurnalism i-au pus întrebări profesorului şi au aflat detalii legate de jurnalismul sportiv. „Studenții de la Jurnalism şi cei de la masterul «Paradigme ale comunicării organizaţionale» de la Facultatea de Litere au fost invitaţi să asiste la comunicarea susţinută de Jim O ‘Brien. Profesorul a fost invitat să participe la conferinţa internaţională care se află la cea de-a doua ediţie, unde va susţine o prelegere despre fotbal. El este reprezentantul Facultăţii de Jurnalism din Ţara Galilor şi vrea să stabilească proiecte de colaborare cu Departamentul de Comunicare, Jurnalism şi Ştiinţe ale Educaţiei de la Facultatea de Litere, în domeniul cercetării ştiinţifice“, a precizat Alina Ţenescu, lector universitar la Departamentul de Comunicare, Jurnalism, Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Facultăţii de Litere. Studenţii craioveni au profitat de prezenţa profesorului britanic şi au aflat informaţii legate de cum funcţionează presa sportivă în lume. Mihnea Socol este pasionat de fotbal. Studentul spune că prin intermediul acestei discuţii a reuşit să afle câteva dintre secretele jurnalistului sportiv. „Această conferinţă a venit numai bine pentru mine. Mi-a plăcut că profesorul a asociat sportul cu politica şi a vorbit despre faptul că politicienii au început să influenţeze sportul. Eu zic că este obligatoriu dacă eşti student la Jurnalism să participi la o astfel de conferinţă“, a spus Mihnea.
Conferinţa Internaţională Creativitate este găzduită de Universitatea din Craiova şi continuă în această dimineaţă de la ora 9.00. La conferinţă participă profesori din ţară şi străinătate. În premieră, anul acesta, va avea loc şi o sesiune pentru studenţii de la Jurnalism, care vor susţine 16 comunicări pe teme legate de mass-media contemporane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS