6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul din Țuglui, sub control judiciar în așteptarea sentinței

Primarul din Țuglui, sub control judiciar în așteptarea sentinței

Primarul din Țuglui a fost arestat preventiv în iulie 2013 și a stat în arest până în noiembrie același an (Foto: Arhiva GdS)
Primarul din Țuglui a fost arestat preventiv în iulie 2013 și a stat în arest până în noiembrie același an (Foto: Arhiva GdS)

Judecătoria Craiova a hotărât joi să mențină controlul judiciar în cazul lui Paulică Neagoe, primarul comunei doljene Ţuglui, trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Tot joi, instanța a amânat pronunțarea unei sentințe în acest dosar de corupție pentru 21 mai.

Edilul Paulică Neagoe a fost arestat preventiv pe 19 iulie 2013, fiind acuzat de procurorii craioveni că a cumpărat pentru Primăria Ţuglui diverse bunuri la preţuri „umflate“, prejudiciul adus bugetului comunei fiind estimat la peste 400.000 de lei.
Din cercetările făcute de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj s-a stabilit că, între anii 2008-2012, Paulică Neagoe, care a câştigat un nou mandat de primar al comunei în 2012, a achiziţionat direct diverse produse şi a acceptat la plată facturi pentru produse şi bunuri a căror valoare a fost supraevaluată. Este vorba de pichete PSI, coşuri de gunoi, tobogane şi balansoare pentru mai multe locuri de joacă, unele construite în câmp, dar şi bănci ori indicatoare rutiere. În urma anchetei s-a stabilit că preţurile bunurilor achiziţionate de primar au depăşit cu mult preţurile pieţei la momentul efectuării achiziţiilor, plătind din bugetul local suma totală de 815.800 de lei. După ce au comparat bunurile cumpărate de Primăria Ţuglui cu preţurile pieţei, anchetatorii au stabilit că bunurile ar fi costat numai 390.800 de lei, prejudiciul adus bugetului comunei fiind de 425.000 de lei, bani care au intrat în buzunarele unor persoane de etnie romă din localităţile Drăgăneşti-Olt şi Potcoava, judeţul Olt.
Mai exact, bunurile respective au fost cumpărate de Primăria Ţuglui de la COMAT PRESCON SRL şi TOTAL TEHNO COMPANY SRL, ambele din Potcoava, Olt, administrate de Iulian Mihai, TOTAL VAS MULER SRL Potcoava, administrată de Radu Zaga, PEHART INSTAL SRL Drăgăneşti-Olt, administrată de Constantin Coman, zis Dacul, dar şi SC MIHLUC & RADU FAMILY SRL Băileşti, administrată de Luciana Mihai, fiica lui Iulian Mihai.
Pe 19 iulie 2013, Judecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă a primarului Neagoe, dar şi a lui Iulian Mihai, Constantin Coman şi Zaga Radu, iar pe 12 august, același an, procurorii au dispus trimiterea în judecată a celor cinci inculpaţi.
Primarul Neagoe a fost eliberat din arest pe 7 noiembrie 2013, printr-o hotărâre a magistraților Tribunalului Dolj.
Paulică Neagoe este sub control judiciar din martie, anul trecut, când Judecătoria Craiova i-a impus să respecte mai multe obligații: să nu iasă din țară, să nu se apropie sau să comunice cu ceilalţi inculpaţi sau cu martorii, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta (primar al comunei Țuglui – n.r.) și să nu intre în sediul Primăriei Țuglui. La termenul de joi, Judecătoria Craiova a hotărât să mențină controlul judiciar față de Neagoe și a amânat pronunțarea unei sentințe în acest dosar pentru 21 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS