7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPe 20 mai începe concursul pentru funcţiile de inspectori şcolari

Pe 20 mai începe concursul pentru funcţiile de inspectori şcolari

După ce au fost chemaţi la concurs cei care au candidat pentru posturile de inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj şi de director al Casei Corpului Didactic Dolj, a venit şi rândul inspectorilor şcolari de specialitate. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a scos la concurs 22,5 posturi, 15,5 dintre ele pentru curriculum şi inspecţie şcolară, iar restul pentru management. Perioada de înscrieri s-a încheiat, a fost deja afişată lista validată a candidaţilor, iar pe 8 mai a fost postat graficul desfăşurării concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari vacante în cadrul instituţiei. „25 de candidaţi s-au înscris pentru acest concurs ce va avea loc în perioada 20 mai – 5 iunie. Nu avem candidaţi înscrişi pentru posturile de inspectori şcolari la specialităţile: Limba engleză, Limba franceză, Chimie, Limba şi literatura română, Alternative Educaţionale. Avem însă şi posturi pentru care s-au înscris mai mulţi candidaţi pe loc. La Învăţământul special, de exemplu, pe o jumătate de normă s-au înscris patru candidaţi, la Geografie pe o jumătate de normă s-au înscris doi candidaţi. Şi pentru funcţia de inspector şcolar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educaţie s-au înscris doi candidaţi pe un post“, a precizat Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt la ISJ Dolj.
Candidaţii care au fost validaţi să participe la concurs a trebuit să îndeplinească mai multe condiţii: să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior de lungă durată cu diplomă de licenţă sau ai ciclului II Bologna cu diplomă de master; să fie titulari, cu gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, cu vechime de minimum șapte ani; să fi obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani; să nu fie condamnat penal etc. Pentru funcţia de inspector şcolar pentru învăţământul preşcolar, respectiv primar, candidaţii trebuie să fie absolvenți cel puţin ai ciclului Bologna I, având funcţia didactică de profesor pentru cele două forme de învăţământ. De asemenea, pentru posturile care necesită acest lucru, este obligatorie recomandarea/avizul/certificatul solicitat pentru posturi speciale (teologie, minorităţi, alternative educaţionale etc.).
Pe 20 mai este programat primul concurs pentru cei care candidează pentru postul de inspector şcolar pentru managementul instituţional, mai precis pentru Constantina Dăoagă şi Alexandrina Maria Năstase.
Comisia de examen va fi formată din inspectorul şcolar general, un reprezentant al Ministerului Educaţiei şi un profesor universitar sau conferenţiar în specialitatea postului pentru care se susţine concursul.
Ministrul educaţiei a anunţat că după ce acest concurs va fi finalizat va organiza concursuri şi pentru directorii de şcoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS