Olimpicii Gorjului, „exportați“ la Cambridge şi Stanford

Elevii olimpici din Gorj, pregătiţi pentru universităţile de prestigiu din lume
Autori


Aproximativ 70 de elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ (CNTV) din Târgu Jiu vor fi premiaţi astăzi pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare. Festivitatea de premiere are loc în amfiteatrul liceului, de la ora 9.30. Olimpicii vor primi diplome şi premii oferite de Primăria Târgu Jiu şi de sponsori, între care şi Complexul Energetic Oltenia. Anul acesta, aproximativ 150 de elevi gorjeni au participat la olimpiadele naţionale, iar aproape jumătate dintre aceştia învaţă la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. Unitatea de învăţământ împlineşte în acest an 125 de ani de existenţă şi a obţinut rezultate de excepţie prin intermediul elevilor olimpici şi al profesorilor care i-au pregătit în ultimul an. Doi dintre elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ sunt calificaţi în loturile naţionale lărgite la disciplinele chimie şi matematică.

Dumitru Călugăru pleacă la Cambridge

Anul acesta a fost unul foarte bun pentru elevii gorjeni care au participat la olimpiadele naţionale. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. Unul dintre cei mai bine pregătiţi olimpici din Gorj este Dumitru Călugăru, elev în clasa a XII-a la CNTV. A câştigat medalia de aur la Olimpiada naţională de chimie din acest an şi s-a calificat în lotul naţional de chimie cu cea mai mare notă. Dumitru Călugăru a primit anul trecut distincţia „Gorjeanul Anului“ din partea Consiliului Judeţean Gorj. Dumitru Călugăru a câştigat medalia de aur, cu echipa României, la Olimpiada Internațională de Chimie „Dimitri Mendeleev“, ediția 2014, de la Moscova, care a avut loc în luna mai a anului trecut. El a mai câștigat medalia de aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, desfăşurată în Luxemburg, în perioada 17-24 martie 2013, şi care a reunit 44 de echipe din 25 de state membre UE. În 2011, Dumitru Călugăru, pe atunci elev în clasa a IX-a, a fost premiat cu argint la Olimpiada Internațională de Științe din Africa de Sud.

„Anul acesta, subiectele la chimie au fost pregătite atent. Am văzut despre ce este vorba după ce am aruncat o privire pe fiecare subiect şi a mers totul bine. Nu mă aşteptam să obţin cea mai bună notă. Voi studia la Cambridge şi îmi doresc să devin cercetător în domeniul chimiei. Nu m-am gândit ce voi face mai departe, după studii, dacă voi rămâne în străinătate sau mă voi întoarce acasă“, a declarat Dumitru Călugăru. Elevul a cucerit şi medalia de argint la Olimpiada internaţională de chimie, desfăşurată la Hanoi, în Vietnam, în luna iulie 2014.

Ioana Işfan merge la Stanford

Ioana Işfan, elevă în clasa a XI-a, la acelaşi colegiu, a obţinut în acest an menţiune şi premiul special la Olimpiada Naţională de Chimie, având aceleaşi rezultate şi la Olimpiada Naţională de Știinţele Pământului. Ioana Patricia Işfan a obţinut medalia de bronz pentru România la Olimpiada Internaţională de Știinţe pentru juniori care s-a desfășurat la Pune în India, în perioada 2-12 decembrie 2013. Tânăra a fost admisă la un program de pregătire la Stanford şi va pleca în această vară timp de o lună în Statele Unite ale Americii.

„A fost o participare bună pentru mine la Olimpiada de Chimie din acest an, unde am avut cea mai bună lucrare practică. Dacă voi rămâne în România, voi studia probabil medicina. Dacă voi fi admisă la o universitate din Europa sau SUA, probabil că voi opta pentru cea mai bună ofertă. Deocamdată nu am decis nimic. Situaţia este de 50% – 50%. Mă pregătesc în continuare să particip la competiţii şi să am cele mai bune rezultate. Experienţa de la Stanford cu siguranţă că mă va ajuta şi în ceea ce priveşte pregătirea, dar şi pentru decizia pe care o voi lua peste un an“, a spus Ioana Patricia Işfan.


Andrei Mărgeloiu se pregăteşte pentru Imperial College din Londra

Alt elev al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, care a obţinut rezultate foarte bune în acest an, este Andrei Mărgeloiu. Elevul se află în ultimul an de liceu şi a cucerit în 2015 locul al doilea şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Informatică. Andrei se pregăteşte să studieze la Imperial College din Londra, unde va susţine un examen de admitere. În România îşi poate alege unde să studieze, datorită rezultatelor obţinute la Olimpiada Naţională de Informatică. „Ţinta mea este Imperial College din Londra şi, după ce voi încheia studiile, voi vedea ce pot să fac. În România pot să merg să studiez oriunde prin rezultatul pe care l-am obţinut. Este un loc doi. Se putea şi mai bine. Am adus aur din nou. Particip din şcoala generală la olimpiadele naţionale şi am avut de fiecare dată rezultate. Ştiu că şi în România se poate avea o carieră de succes în IT“, a spus Andrei Mărgeloiu.

Alt elev cu premii numeroase şi calificat în lotul naţional pentru Olimpiada Internaţională de Matematică este Andrei Comăneci. Elev în ultimul an la CNTV, Andrei a obţinut o menţiune la Olimpiada Naţională de Matematică şi s-a calificat în lotul naţional. Elevul a primit o menţiune şi pentru rezultatul la Olimpiada Naţională de Informatică. Spre deosebire de colegii săi, Andrei Comăneci îşi doreşte să studieze la o universitate din România şi să devină cadru universitar. De asemenea, Adrian Mihai Radu, elev în clasa a XI-a, a cucerit medalia de argint la Olimpiada Naţională de Fizică şi menţiune la Olimpiada Naţională de Știinţele Pământului. Mihai îşi doreşte să studieze la o universitate din afara ţării. Merită amintită şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Fizică câştigată de Vlad Ţîr, elev în clasa a VII-a la CNTV.

An de excepţie pentru CNTV

Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“, a declarat că anul acesta este de excepţie pentru instituţia de învăţământ pe care o conduce. „Este un colegiu cu tradiţie în ceea ce priveşte rezultatele elevilor săi la competiţiile naţionale şi internaţionale. Anul acesta am avut rezultate extraordinare. Este meritul elevilor şi al profesorilor care îi pregătesc an de an, să vină cu medalii şi să înregistreze rezultate tot mai bune. Merituos este şi faptul că aceşti copii participă la câte două olimpiade sau trei şi au rezultate bune acolo unde merg. Deci, nu vorbim de excepţii pe anumite discipline, ci de elevi care au o deschidere şi o capacitate în mai multe domenii. Mă bucură că vor merge spre cercetare, cum este cazul lui Dumitru Călugăru. Aleg provocările şi nu lucrurile mai uşoare. Este o mândrie că vor merge să studieze la universităţi de prestigiu din lume. Eu cred şi sper ca o parte dintre ei să se întoarcă şi să lucreze pentru România“, a declarat directorul Dorin Taşcău.Comenteaza acum

Alte stiri

5 aprilie 2019

PE lansează un website dedicat rezultatelor alegerilor europene

Acest nou website dinamic conține toate rezultatele alegerilor europene trecute și actuale, și este acum disponibil în toate limbile oficiale ale UE. rezultate-alegeri.eu va fi actualizat în timp real în noaptea alegerilor cu rezultate de ...

Sumarul ediției de joi, 23 aprilie 2015

Actualitate

» „Fii vocea cartierului tău!“
» Înscrierile pentru Programul Rabla 2015 încep luni
» Europol: 20% dintre experţii în apărare cibernetică sunt poliţişti români
» TVA pentru cărţi va fi redusă de la 9% la 5%, de la 1 ianuarie 2016
» STS va scana cărțile de identitate la următoarele alegeri, ca măsură împotriva votului multiplu şi a turismului electoral
» Ostatici luaţi de gruparea Al Qaeda, ucişi accidental în timpul unei operaţiuni antiteroriste americane
» Elevi români, premiaţi la două concursuri de limbă latină desfăşurate în Italia
» Daniela Bârsan, noul purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale
» CFR Călători lansează Trenurile Litoral
» Rusia: Zeci de studenţi, răniţi la Moscova în urma unui incendiu produs la un cămin studenţesc
» Preşedintele Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcţie a consilierului Tatiana Niculescu Bran
» Prognoza meteo pentru vineri
» Craiova: Expoziţie de carte la Muzeul de Artă
» Ocuparea şi şomajul în anul 2014
» Elena Udrea rămâne în arest

Local

» Doctorițe arestate la domiciliu pentru infracțiuni de corupție

Dolj

» Craiovenii din cartierul 1 Mai, de vorbă cu autoritățile (I)
» Craiovenii „uită“ câinii fără lesă și punga acasă
» Cum aleg asociațiile firmele care le scapă de rozătoare
» Oltenia, sub „zodia“ DNA
» Toate detaliile despre cartierul chinezesc din Craiova
» Târg de joburi pentru studenţi şi masteranzi, pe 15 mai la Craiova
» Proiectul RINNO
» Cum să scăpăm de insecte și rozătoare la bloc
» Şedință comună a guvernelor României și Bulgariei și reuniunea trilaterală a Prim-miniștrilor României, Bulgariei și Serbiei la Craiova
» Opera lui Giacomo Puccini, pe scena Operei Române Craiova
» Se opreşte apa în Calafat
» Craiova: Aproape 40 de angajatori participă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă
» Craiovenii, invitaţi duminică la o plimbare cu bicicleta prin oraş
» A doua ediţie a proiectului “MiniMUN”, în weekend la Craiova
» Studenţi la Drept din ţară participă la un proiect de schimb de experienţă la Craiova
» Olt: Trei craioveni, răniţi într-un accident, la ieșirea din Balș
» Conferinţa Anuală a bibliotecarilor din Dolj, la “Aman”

Gorj

» Baia de Fier, comuna de la poalele muntelui
» Trufele din Gorj, pe mesele italienilor şi francezilor
» UCB pregăteşte elevii pentru bacalaureat
» Narcis Neaga a inspectat lucrările din Defileul Jiului
» Programul „Mere în şcoli“ devine „Meri pentru şcoli“
» Gorj: 1.964 de disponibilizări la CEO

Olt

» Olt: Ziua Bibliotecarului şi Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor, sărbătorite la Slatina

Sport

» Peste 400 de luptători vin în Bănie
» Confirmați-vă statutul de favoriți!
» Maria Şarapova a fost învinsă la Stuttgart de Angelique Kerbe
» Simona Halep o va întâlni în sferturile turnelui de la Stuttgart pe Sara Errani
» Fotbal – Finala Cupei României se va desfăşura pe Arena Naţională

Educatie

» Ministerul Educației a lansat licitația pentru manualele de clasa a treia

Magazin

» Horoscop
» Un tren japonez a mers cu o viteză de peste 600 km pe oră
» Bancul zilei
» Mircea Cărtărescu, laureatul Premiului de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană pe 2015

Top