10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFrumoasa din pădurea adormită, la „Colibri“

Frumoasa din pădurea adormită, la „Colibri“

La Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri“ se pun la punct detaliile pentru premiera spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită“, care se va juca vineri, 24 aprilie, de la ora 18.00. Basmul Fraților Grimm va prinde viață pe scena craioveană, grație unuia dintre cei mai importanți regizori ai teatrului pentru copii, Cristian Pepino, care semnează scenariu și regia. „Îl așteptam de mult pe Cristian Pepino să revină la Craiova. Este unul dintre cei mai buni prieteni ai teatrului nostru. Este un privilegiu să vină să lucreze cu echipa de aici. Cristian Pepino nu a venit singur și a adus, în premieră la Craiova, un scenograf tânăr, pe Vlad Tănase, un om îndrăgostit de păpușărie și teatru de animație. Lui îi datorăm păpușile și decorurile. Sunt vesele, colorate, pline de optimism. Povestea are foarte mult umor, dar și diverse straturi de înțelegere, atât pentru copii de trei și patru ani, cât și pentru părinții lor. Toată lumea descoperă ceva frumos în acest spectacol, așa cum s-a întâmplat în toate piesele pe care Cristian Pepino le-a montat la Craiova“, a precizat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri“.
L-am întâlnit pe scenograful Vlad Tănase la lucru, construind mâinile păpușilor, căci, după cum ne mărturisea, „e nevoie de multe mâini de lucru“. Am aflat astfel că în seara premierei vom descoperii o „frumoasă“ puțin altfel. „Veți cunoaște o fată un pic neastâmpărată, și pentru că știm din poveste că cine o caută o găsește, și în narațiunea noastră se împiedică de acea roată de tors, făcând să se împlinească destinul. Va fi salvată de un prinț, așa cum se întâmplă întotdeauna“, a precizat scenograful Vlad Tănase.
„Frumoasa din pădurea adormită“ va fi un spectacol vesel, luminos, pe gustul copiilor, după cum ne garantează creatorul lui. „Piesa are la bază basmul clasic. Nu e o răstălmăcire. Desigur că are mai multe elemente care nu există în varianta Fraților Grimm. Am încercat, pentru a face mai agreabil spectacolul pentru copii, să introducem și niște personaje și situații comice, toate în spiritul basmului“, a precizat regizorul Cristian Pepino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS