10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii din 1 Mai, așteptați să spună problemele cartierului lor

Craiovenii din 1 Mai, așteptați să spună problemele cartierului lor

Proiectul „Fii vocea cartierului tău!“, organizat de Gazeta de Sud în parteneriat cu Primăria Craiova, continuă în această lună în cartierul 1 Mai. GdS a mers în zonă pentru a sta de vorbă cu câțiva locuitori. Aceștia se plâng, ca în multe alte cartiere, de starea străzilor, de câini și de gunoaie. Altă problemă care a apărut încă de anul trecut este desființarea pieței din zona spitalului, care a fost scoasă la concesionare.
Sfârșitul lunii aprilie aduce proiectul „Fii vocea cartierului tău!“ și în 1 Mai. Întâlnirea organizată de Gazeta de Sud în parteneriat cu Primăria Craiova va fi găzduită de Școala Gimnazială nr. 36 „Gheorghe Bibescu“, pe 22 aprilie, de la ora 17.00. Cu acest prilej, locatarii din cartier vor putea să-și spună păsurile în fața primarului Lia Olguța Vasilescu și a directorilor de servicii și regii subordonate primăriei, pentru a-i face pe aceștia mai atenți la cele mai importante probleme din cartier.

„Vin din alte părți cu mașinile și descarcă aici gunoaiele“

GdS a mers în 1 Mai pentru a sta de vorbă cu mai multe persoane care trăiesc aici. Ca și în celelalte cartiere, multe dintre problemele cu care se confruntă cetățenii de aici sunt legate de infrastructură. „Mă deranjează parcările. Au asfaltat doar până aici, la stradă (str. Popoveni – n.r.). Acolo au rămas cu locurile de parcare, la intersecție, mai departe nu s-au dus. Ar trebui să continue asfaltarea“, consideră Felicia Enache. Altă craioveancă, Onesia Șelaru, consideră că problemele sunt „drumurile, străzile și parcările pentru mașini. Ne încăierăm pe locurile de parcare. Vedeți și dumneavoastră cum arată această parcare, e oribilă. Și mai sunt și câini, mai ales noaptea, și ne fugăresc pe aici“, a povestit femeia. O problemă cu câinii fără stăpân care sunt, într-adevăr, destul de mulți în zonă, are și Elena Pîrvu. „Mai sunt și câinii aceștia… Dar problema e că nu avem atâta asfalt pus ca să fim și noi în rândul lumii. În rest, ar fi acceptabil“, consideră femeia.
Curățenia este și ea o problemă în unele părți ale cartierului. Oamenii spun că fenomenul întâlnit în tot orașul – acela prin care diverse persoane aruncă gunoaie la întâmplare din mașini – este și aici prezent. „Cu gunoaiele e problemă. Vin din alte părți cu mașinile și descarcă aici gunoaiele. Nu e nimeni care să facă ceva? Noi plătim pentru asta“, a spus Bojin George. Părerea lui este împărtășită și de Nicolae Dumitru, care a fost ferm: „Mă nemulțumește curățenia“.

„Mă deranjează foarte mult că s-a închis piața“

Nu în ultimul rând, o problemă de cartier despre care GdS a scris în nenumărate rânduri este cea a desființării – cel puțin temporare – a Pieței 1 Mai, de vizavi de Spitalul de Urgență. „S-a desființat tot ce a fost prin cartier. S-a desființat târgul, piața de la spital. În Craiovița, când te duci, parcă e un «blestem» să fie totul la ei. Mă deranjează foarte mult că s-a închis piața“, a reclamat Filip Voicu. Piața 1 Mai a fost închisă în urmă cu aproximativ un an, atunci când ea a trecut din administrarea SC Piețe și Târguri Craiova SRL în cea a primăriei. Municipalitatea a decis să concesioneze spațiul unei societăți care să construiască pe acel teren o piață acoperită. În prezent, licitația este la a doua strigare, fiindcă la prima nu s-a prezentat decât un ofertant: SC Exflor SRL, care deține supermarketul de la fostul Big din cartierul Brazda lui Novac. Dacă societatea va fi singurul ofertant și la cea de-a doua licitație, primăria poate trece la negociere directă cu aceasta pentru concesionarea terenului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS