10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmbasadorul Chinei în România, Xu Feihong: „Vom încuraja firmele chineze să vină la Craiova și în Dolj“

Ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong: „Vom încuraja firmele chineze să vină la Craiova și în Dolj“

DSC_0057

Ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong (foto), a declarat într-un scurt interviu acordat GdS că firmele chineze vor fi încurajate de ambasadă să investească în Craiova și în Dolj. Ambasadorul a fost prezent marți alături de Yang Gencai, preşedintele Consiliului de Administraţie al firmei Shandong Ningjian Construction Group, primarul  Olguța Vasilescu, și primul-ministru, Victor Ponta, la inaugurarea oficială a șantierului unde se va construi cartierul chinezesc din Craiova. 

GdS: Vorbeați despre interesul investitorilor chinezi pentru Craiova și Dolj. Câte firme sunt și care ar fi valoarea acestor posibile investiții?
Xu Feihong: În primul rând, mă bucur foarte mult să efectuez această vizită în Craiova și în Dolj. Am discutat cu domnul prefect, cu domnul președinte al Consiliului Județean Dolj și cu doamna primar din Craiova despre colaborarea economică dintre Craiova, Dolj și China. Acum avem un prim proiect care prevede construirea de locuințe, ceea ce este un rezultat concret de colaborare între noi. Următorul pas este să discutăm despre colaborarea concretă pentru înființarea parcului industrial. Ambasada Chinei va încuraja în continuare și mai mulți oameni de afaceri, întreprinderi chineze să vină la Craiova și în Dolj. Sperăm ca firmele din China să folosească această platformă de proiecte de construcția de locuințe ca să mărească investițiile de aici.

GdS: Există un anumit număr de firme interesate și, dacă da, în ce domenii?
X.F.: Este prima dată pentru noi când venim la Craiova și sunt foarte multe lucruri în curs de cunoaștere. În ceea ce privește înființarea parcurilor industriale, acest lucru este stabilit printr-un memorandum de colaborare între guvernul chinez și cel român. Cât despre investițiile concrete, sume sau număr de firme acest lucru depinde de condițiile de investiții. Vom folosi toate ocaziile pentru a prezenta Craiova și județul Dolj investitorilor chinezi.

GdS: Își propune China să crească investițiile în România în următoarea perioadă?
X.F.: Sarcina mea este de a implementa și promova colaborarea dintre România și China, implicit Craiova și Dolj.

GdS: O firmă chineză s-a arătat interesată de construirea autostrăzii Craiova – Pitești. Ce știți despre acest lucru?
X.F.: Firma urmărește acest proiect al autostrăzii Pitești – Craiova. Guvernul român a aprobat Masterplanul de Transport care este în avizare la Comisia Europeană, iar după aprobare compania chineză va studia cum poate participa la proiectele de transport din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS