11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Circulaţia pe Clisura Dunării, blocată din cauza alunecărilor de teren

Mehedinţi: Circulaţia pe Clisura Dunării, blocată din cauza alunecărilor de teren

Circulaţia pe Clisura Dunării, pe DN 57 care face legătura între judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin, este blocată de câteva zile din cauza unor alunecări de teren. Stânci imense, de aproape 10 tone, au căzut pe carosabil, blocând circulaţia.

Circulaţia între municipiul Orşova (judeţul Mehedinţi) şi oraşul Moldova Nouă (judeţul Caraş-Severin) este blocată la km 65+600 de metri, în zona localităţii cărăşene Cozla (aproape de limita cu judeţul Mehedinţi). Inspectoratul General al Poliţiei Române şi autorităţile locale au luat această măsură în scopul asigurării siguranţei participanţilor la trafic prin prevenirea situaţiilor potenţial periculoase generate de căderile masive, de pe munte, de stânci şi grohotiş pe carosabil.

Locuitorii mehedinţeni din Sviniţa sunt foarte afectaţi de închiderea drumului. O parte din ei lucrează la fabrica “Delphi”, de la Moldova Nouă, care produce sisteme de distribuţie electrice şi electronice pentru producătorii de maşini din Europa. Acum, din cauza drumului închis, angajaţii nu mai pot să ajungă la locul de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS