10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Centru de sacrificare a mieilor, în Piaţa Chiriac

Craiova: Centru de sacrificare a mieilor, în Piaţa Chiriac

Singurul punct autorizat pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor de Paşte din judeţul Dolj se află în Piaţa Chiriac din Craiova. Potrivit normativelor europene, sacrificarea animalelor – inclusiv a mieilor de Paşte – trebuie să se realizeze numai în abatoare specializate, autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitar. În acest sens, SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a făcut pregătirile necesare şi a obţinut de la Direcţia Sanitar Veterinară Dolj aprobarea pe perioadă determinată privind amenajarea unui punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac din municipiu, singurul de acest fel din întreg judeţul Dolj.
„Am dorit să le oferim şi anul acesta craiovenilor, şi nu doar lor, posibilitatea de a-şi alege direct de la comercianţi mieii pe care îi doresc pentru masa de Paşte. Demersurile noastre pentru păstrarea acestei tradiţii au găsit înţelegere la Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj, care a autorizat amenajarea acestui punct de sacrificare a mieilor din Piaţa Chiriac”, a declarat Claudiu Neagoe, directorul general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
Punctul de tăiere a mieilor dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind dotat cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor. Sacrificarea se face doar de măcelari autorizaţi, care-şi desfăşoară activitatea în opt posturi de sacrificare, iar carcasele de miel sunt verificate de medicii veterinari, care le  aplică marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de sacrificare pot fi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate  documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare.
Punctul de sacrificare a mieilor din Piaţa Chiriac îşi desfăşoară activitatea începând de luni, 6 aprilie, şi până sâmbătă, 11 aprilie 2015, între orele 08.00 – 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS