12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Doi cetăţeni greci cu domiciliul în Caracal, dau cu subsemnatul la DIICOT

Olt: Doi cetăţeni greci cu domiciliul în Caracal, dau cu subsemnatul la DIICOT

Două persoane de naţionalitate greacă, cu domiciliul în Caracal, judeţul Olt, au fost duse la audieri, în această dimineaţă, la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate al Poliţiei Olt. Aceştia sunt acuzaţi de înşelăciuni şi fraude informatice.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii DIICOT au efectuat percheziţii la două persoane bănuite de infracţiuni informatice. În cursul zilei de astăzi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Olt, au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza municipiului Caracal, la domiciliile a doi cetăţeni de naţionalitate greacă bănuiţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic. În fapt, cei doi bărbaţi sunt bănuiţi că, în cursul anului 2012, ar fi introdus, fără drept, date informatice pe reţeaua Internet, privind vânzarea fictivă de bunuri antice, pe site – uri de comerţ electronic şi forumuri de profil. “Prin activitatea infracţională a suspecţilor au fost prejudiciate mai multe persoane, în principal cetăţeni străini din Uniunea Europeană, America de Nord şi America de Sud, cu suma de aproximativ 25.000 de dolari”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

În urma percheziţiilor de astăzi au fost ridicate următoarele obiecte: 3 laptop-uri, 3 telefoane mobile, 40 CD-uri şi DVD-uri, 2 stikcuri de memorie, dar şi un pistol deţinut ilegal şi documente de transfer bancar. Cele două persoane au fost conduse la sediul S.C.C.O. Olt, pentru audieri. De menţionat că percheziţiile au fost derulate cu ajutorul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt al Poliţiei Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS