12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Cetățean turc cu carte de identitate belgiană falsă, depistat la PTF Calafat

Dolj: Cetățean turc cu carte de identitate belgiană falsă, depistat la PTF Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu — P.T.F. Calafat au depistat un cetățean turc care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate belgiană falsă.

Ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, călătorind cu un autoturism marca Suzuki condus de un cetățean bulgar, o persoană de sex masculin, care a prezentat pentru control o carte de identitate cu însemnele autorităților belgiene.

Procedând la verificarea documentului, polițiștii de frontieră doljeni au constatat că acesta este fals. În urmare verificărilor efectuate în comun cu polițiștii de frontieră bulgari a rezultat că persoana în cauză este cetățeanul turc Ali K., în vârstă de 35 de ani. Acesta a declarat că a plecat din țara de origine în urmă cu zece zile și a intrat în Bulgaria ascuns într-un mijloc de transport. Cartea de identitate falsă și-a procurat-o de la un cetățean bulgar contra sumei de 1.000 de euro, cu scopul de a ajunge în Belgia.
Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, cetățeanul turc a fost predat Poliției de Frontieră Bulgăre în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS