12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Elevii olimpici de la Colegiul "Fraţii Buzeşti", recompensaţi

Craiova: Elevii olimpici de la Colegiul „Fraţii Buzeşti”, recompensaţi

Elevii olimpici de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova vor fi recompensaţi, astăzi, de la ora 10.30, pentru premiile obţinute la concursurile naţionale şi internaţionale.

Festivitatea de premiere va avea loc în sala de conferinţe „Prof.dr. Ion Zamfirescu” a instituţiei de învăţământ .
Fundaţia „Fraţii Buzeşti” reprezentată de preşedintele de onoare, prof.dr. Irinel Popescu, va recompensa elevii buzeşteni care au obţinut premii la faza judeţeană a olimpiadelor şcolare şi s-au calificat la faza naţională, respectiv internaţională, a acestor concursuri. Suma alocată din fondurile fundaţiei este de peste 34.000 de lei.
Rezultatele elevilor şi profesorilor buzeşteni de anul acesta sunt mai valoroase decât cele de anul trecut, contribuind la poziţia fruntaşă a şcolii în clasamentul naţional al instituţiilor de învăţământ preuniversitar. Astfel, s-au obţinut 273 de premii şi menţiuni: 69 premii I, 57 premii II, 47 premii III, 100 de menţiuni. De asemenea, 84 de elevi s-au calificat la faza naţională a olimpiadelor, 1 elev este calificat la faza internaţională a Olimpiadei de lingvistică şi un alt elev la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS