21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAndreea Bănică, „vinovată“ de inundațiile din Bechet?

Andreea Bănică, „vinovată“ de inundațiile din Bechet?

(Foto: www.manager-artisti.ro)
(Foto: www.manager-artisti.ro)

Un localnic din Bechet acuză că terenurile sale sunt inundate, iar în timp ce localnicilor li se spunea că nu sunt bani pentru motorină ca să fie scoasă apa de pe terenuri, primăria dădea bani pentru un concert al Andreei Bănică (foto). Viceprimarul nu neagă existența concertului, dar spune că situația terenurilor inundate nu are nici o legătură cu subiectul respectiv.

Un locuitor din Bechet ne-a scris la redacție susținând că terenurile sale agricole sunt inundate și nu le mai poate cultiva. Constantin Răduică spune că în situația lui mai sunt și alți locuitori ai orașului Bechet. „Deși au fost numeroase plângeri prin care s-a reclamat cazul de forță majoră, culturile de toamnă ale unor localnici fiind inundate, iar pentru cele de primăvară eram puși în imposibilitatea pregătirii terenurilor, edilii neputincioși saltă din umeri invocând diverse scuze, care, atâta timp cât există soluții, seamănă mai mult a nepăsare“, ne-a scris omul la redacție, spunând că a făcut șase cereri către primărie să îl ajute. El a mai acuzat că și în 2014 au fost inundații pe terenurile oamenilor. Atunci când localnicii ar fi cerut scoaterea apei de pe culturi, de la Primăria Bechet li s-a răspuns că nu există bani pentru motorina necesară funcționării pompelor, dar că edilii ar fi avut bani imediat pentru a plăti un concert al artistei Andreea Bănică. „La scurt timp, edilii au petrecut cu mare fast, permițându-și ca din banii publici să o aducă pe Andreea Bănică cu trupa, făcând din asta o sărbătoare spre încântarea lor, uitând că nu au bani pentru zece litri de motorină pentru a rezolva problemele edilitare“, a mai spus localnicul din Bechet, care s-a adresat GdS.

Viceprimarul recunoaște că au avut bani pentru Andreea Bănică

Contactat telefonic, viceprimarul din Bechet, Adrian Glăvan, a recunoscut că anul trecut a concertat în oraș Andreea Bănică, dar nu își amintește suma plătită de primărie pentru respectivul concert. „Am adus-o pe Andreea Bănică doar cu acordul consiliului local. Avem o sărbătoare pe 15 august aici. Este un concurs de folclor. Nu mai știu ce sumă de bani a primit pentru concert“, a explicat viceprimarul.

Terenurile, inundate din cauza creșterii pânzei freatice

Viceprimarul Adrian Glăvan a explicat că sunt aproximativ zece hectare inundate în zona respectivă și o parte din pajiștea localității, dar că de vină ar fi creșterea pânzei freatice, din cauza precipitațiilor din ultima perioadă. „Nu este declarată zonă calamitată. Sunt doar câteva hectare afectate, iar primăria nu are ce să le facă. Dunărea a crescut la cote foarte mari, inclusiv Jiețul, care trece prin zona noastră, și a săltat pânza freatică, și, pentru că și Dunărea este mare, apa nu are unde să se mai scurgă și băltește. Toate canalele de desecare sunt pline. Este ceva ce nu s-a mai întâmplat în ultima perioadă“, a explicat viceprimarul. Edilul a mai spus că nu există posibilitatea de a se trage apa de pe terenurile oamenilor pentru că nu au unde să o ducă. Situația se va reglementa abia când Dunărea va mai scădea, a mai explicat Glăvan.

Câțiva localnici cer reducerea impozitului pe teren

Ca urmare a inundațiilor, o parte din localnicii afectați solicită reducerea impozitului pe terenul agricol inundat. Dar pentru acest lucru trebuie să se constituie o comisie, prin ordin al prefectului, din care să facă parte și reprezentanți ai Direcției Agricole și ai primăriei din localitate. Viceprimarul spune că le va reduce oamenilor impozitul pe terenul agricol, potrivit legii, dar că până acum nu s-a constituit nici o comisie pentru a stabili zona calamitată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS