11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Facultatea de Automatică organizează concursul interjudeţean de programare pentru licee

Craiova: Facultatea de Automatică organizează concursul interjudeţean de programare pentru licee

Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din cadrul Universităţii din Craiova, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj organizează sâmbătă, 28 martie, etapa finală a celei de-a doua ediţii a concursului interjudeţean de programare pentru licee, ProCon „Constantin Belea”. Competiţia va începe la ora 12:00 şi va avea loc la sediul Departamentului de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică.
Concursul a conţinut trei faze în desfăşurarea sa: etapa de antrenament, etapa de preselecţie şi etapa finală. Etapa de antrenament, precum şi cea de preselecţie s-au desfăşurat on-line, echipele participante fiind prezente în laboratoarele de informatică ale liceelor de care aparţineau, iar serverul de concurs fiind localizat în cadrul Departamentului de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică.
Iniţial, la concurs s-au înscris 22 de echipe, fiecare fiind formată din patru elevi de la liceele din judeţele din Regiunea Sud-Vest Oltenia. Totalul celor înscrişi a fost de 88 de elevi. După etapa de preselecţie, în etapa finală s-au calificat 11 echipe: şapte echipe din Craiova şi patru echipe din judeţul Gorj.
Tot sâmbătă, după încheierea concursului va avea loc şi festivitatea de premiere. Premiile echipelor câştigătoare vor fi oferite de către sponsorii concursului, patru firme de prestigiu cu profil de IT din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS