18.1 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Târgu Jiu, în competiția „Cel mai bun oraș de vizitat în 2015“

Târgu Jiu, în competiția „Cel mai bun oraș de vizitat în 2015“

-

Oraşul lui Brâncuşi, Târgu Jiu, a intrat în competiţia „Best City to Visit Travel Tournament 2015“ – „Cel mai bun oraş de vizitat în 2015“. Oraşe cunoscute de pe toate continentele au fost selectate pentru a concura la titlul respectiv. Concursul este organizat de bloggerul american de origine turcă Anil Pola. În urma voturilor primite, municipiul Târgu Jiu a ajuns zilele trecute în semifinale, după ce în sferturile de finală a depăşit Viena la voturi. În semifinală, municipiul Târgu Jiu concurează cu oraşul Granada din Spania, competiţia fiind extrem de strânsă. De asemenea, în cea de-a doua semifinală concurează oraşele Boston, din Statele Unite ale Americii, şi Reykjavik, din Islanda. Cei interesaţi pot vota municipiul Târgu Jiu la adresa următoare: http://foxnomad.com/2015/03/24/the-best-city-to-visit-travel-tournament-2015-final-four/.

De la Mărul de Aur la UNESCO

Oraşul Târgu Jiu a fost în ultimii doi ani în centrul atenţiei presei de specialitate şi a reuşit să obţină premiul Mărul de Aur. Distincţia a fost acordată anul trecut, Oraşul lui Brâncuşi fiind considerat o destinaţie turistică unicat. Decizia presei internaţionale de turism a avut în primul rând în vedere prezenţa la Târgu Jiu a Ansamblului „Calea Eroilor“, care este compus din operele brâncuşiene Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana Fără Sfârşit. Ansamblul este unicul în lume de acest fel şi singurul în aer liber. De altfel, România, prin Ministerul Culturii şi Centrul de Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi“, au solicitat oficial includerea Ansamblului de la Târgu Jiu în patrimoniul mondial protejat de UNESCO. Răspunsul la solicitarea României va fi comunicat până la jumătatea acestui an. Dacă vor fi incluse printre monumentele protejate de UNESCO, este de aşteptat ca operele brâncuşiene de la Târgu Jiu să atragă şi mai mulţi turişti.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.