6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedici acuzaţi de luare de mită, la mâna judecătorilor craioveni

Medici acuzaţi de luare de mită, la mâna judecătorilor craioveni

Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde a avut loc flagrantul
Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde a avut loc flagrantul

Trei medici de la Spitalul de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, trimişi în judecată pentru luare de mită şi condamnaţi la închisoare cu suspendare, vor fi judecaţi de Curtea de Apel Craiova. Medicii Dana Uţupanu, Aurelian Dobran şi Grigore Dinu, prinşi în flagrant pentru că au primit mită la o operaţie de cezariană, au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare. Tribunalul Gorj a fost prima instanţă care a decis ca medicii să nu ajungă după gratii pentru faptele lor. Instanţa de la Târgu Jiu a decis ca medicii să restituie şi mita primită de la denunţător, respectiv soţul unei gravide.
„Pe 9 ianuarie 2014, Dana Uţupanu, în calitate de medic specialist la Spitalul de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, ar fi pretins suma de 1.900 de lei pentru ca împreună cu Aurelian Dobran şi anestezistul Grigore Dinu să efectueze unei paciente o cezariană, necesară şi recomandată. Banii urma să fie împărţiţi astfel: medicului chirurg, învinuitul Dobran Aurelian, suma de 900 de lei; medicului specialist, învinuita Uţupanu Dana, suma de 800 de lei, şi medicului anestezist, învinuitul Dinu Grigore, suma de 200 lei“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Pe 31 martie, magistrații Curții de Apel Craiova vor decide soarta celor trei cadre medicale acuzate că au luat mită. Contractele de muncă ale medicilor în cauză au fost suspendate până la soluționarea cazului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS