6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCaracal 132, răscolit: Au început lucrările la cartierul de locuințe

Caracal 132, răscolit: Au început lucrările la cartierul de locuințe

Lucrările de excavații la cartierul chinezesc de pe strada Caracal ar trebui să dureze  între patru și cinci luni, dar, în același timp, va începe și construcția blocurilor (Foto: Lucian Anghel)
Lucrările de excavații la cartierul chinezesc de pe strada Caracal ar trebui să dureze
între patru și cinci luni, dar, în același timp, va începe și construcția blocurilor (Foto: Lucian Anghel)

Lucrările la cartierul de locuințe de pe strada Caracal nr. 132 au luat startul, demarând cu excavația terenului pentru pregătirea locurilor unde vor fi construite blocurile. Reprezentanții managerului de construcție estimează că, în aproximativ cinci luni, excavațiile vor fi gata complet, însă construcția blocurilor va începe în paralel cu acestea.

Au fost făcuți primii pași pentru construcția cartierului de locuințe de pe strada Caracal din Craiova. În urmă cu aproximativ o săptămână, zeci de utilaje au început să apară pe terenul de 6,7 hectare și să facă excavații. „Pe 18 martie am început săpăturile. În această perioadă, așteptăm analiza pământului, pentru a vedea dacă îl putem folosi în ceea ce avem de făcut sau nu. Excavațiile vor dura între patru și cinci luni, credem noi, însă depinde și de vreme, pentru că lucrăm cu pământ. Important este că nu vom aștepta să încheiem toate excavațiile pentru a începe construcțiile, ci vom începe să ridicăm blocurile în paralel cu excavațiile“, a precizat Marius Andone, reprezentantul Kappa Architects & Engineers, firma care se ocupă de managementul de construcție la acest proiect.
Deși deschiderea șantie­ru­lui fusese anunțată pentru 1 martie, întârzierile la începerea lucrărilor au fost cauzate și de anumite lucrări care mai trebuiau executate. „Înainte de a deschide șantierul, beneficiarul a pregătit gardul de împrejmuire, racordajul la electricitate și apă, drumul de acces și birourile temporare și și-a luat toate autorizațiile de care avea nevoie. Totodată, a mai durat până să fie evacuate obstacole reziduale precum fierul vechi, lemnul și alte materiale, dar și anumite lucrări la canalul de evacuare a apei reziduale“, a precizat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

1.200 de cereri pentru 1.850 de locuințe

Reamintim că, până în prezent, au fost înregistrate la Primăria Municipiului Craiova circa 1.200 de cereri pentru o locuință în cartierul de pe Caracal, din totalul de 1.850 care vor fi realizate în cele 23 de blocuri. Acestea sunt penthouse-uri, apartamente cu două și trei camere și garsoniere. Și personalul din Armată are dreptul la 250 de locuințe în viitorul cartier, având în vedere că blocurile vor fi construite pe un teren preluat de la Ministerul Apărării Naționale.
La nivelul municipalității și al investitorului, Shandong Ningjian, s-a stabilit ca persoanele care doresc să cumpere un apartament în noul cartier să plătească avansul de 3.000 de euro atunci când blocurile vor avea deja un etaj, pentru ca oamenii să poată vedea calitatea materialelor și a lucrării. Prețurile locuințelor variază între 19.000 și 57.000 de euro fără TVA.

Actele necesare pentru o locuință în cartierul chinezesc

Cei care doresc să aplice pentru o locuință pe strada Caracal trebuie să atașeze la dosar următoarele acte: o cerere tip, acte doveditoare privind veniturile nete realizate pentru soț și soție (adeverință cu salariul net; cupon șomaj sau adeverință AJOFM; cupon pensie; declarație de impunere ANAF – pentru cei cu venituri din activități independente; declarație notarială pentru situația în care nu se obțin venituri); copie xerox după actul de identitate și de naștere pentru soț, soție, copii; copie după diplomă (ultima școală absolvită) pentru titular; certificat ROL de la Direcția de impozite și taxe. Cererile se depun la camera 303 de la sediul primăriei din fostul hotel Palace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS