Acasă Local Dolj Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, marcată la Craiova

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, marcată la Craiova

-

Tuberculoza rămâne una dintre cele mai arzătoare probleme de sănătate publică din România. În Oltenia se înregistrează cele mai multe cazuri de bolnavi TBC. Astăzi, Direcția de Sănătate Publică Dolj și mai mulți medici doljeni au marcat Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. Medicii au atras atenția asupra faptului că România rămâne ţara din UE cu cele mai multe cazuri de tuberculoză, cu peste 34.000 de pacienţi (în 2013), dintre care 1.500 cazuri de tuberculoză multidrog-rezistentă. Aproximativ 1.200 bolnavi mor anual.
Numărul bolnavilor de tuberculoză din Dolj a scăzut în ultimul timp datorită diagnosticării și tratării la timp a pacienților. Cu toate acestea, suntem în fruntea clasamentului în comparație cu alte județe din țară în privința acestei maladii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Angajaţii de la fabrica de confecţii din Calafat, fără salarii de două luni

La fabrica de confecţii Maglierie Cristian Impex din Calafat s-a întârziat plata salariilor. Oamenii nu şi-au primit nici banii aferenţi lunii august. În timp ce muncitorii sunt disperaţi că nu şi-au încasat drepturile băneşti, conducerea fabricii promite că le va achita salariile săptămâna aceasta.