Acasă Local Gorj Inginer-şef din CEO, anchetat pentru furt

Inginer-şef din CEO, anchetat pentru furt

-

Patru angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO), printre care se află şi un inginer-şef, sunt anchetaţi pentru furt de la locul de muncă. Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, un inginer-şef, doi electricieni şi un şofer de camion, de la Cariera Pinoasa, au sustras 350 de metri de cablu electric de la propriul loc de muncă. Cablul a fost transportat la un centru de colectare a fierului vechi, din Bâlteni, pentru a fi vândut. Poliţia a intervenit însă şi i-a reţinut pe cei patru salariaţi ai CEO şi pe administratorul centrului de fier vechi. Magistraţii i-au pus sub control judiciar pe cei patru suspecţi de furt şi au dispus arestarea preventivă pe 15 zile a administratorului firmei care a preluat cablul electric. „Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 37 şi 51 de ani, salariaţi ai unei societăţi comerciale din Gorj, sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Bărbaţii au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii au instituit măsura controlului judiciar. De asemenea, administratorul centrului de colectare a metalelor feroase şi neferoase a fost arestat preventiv, în baza unui mandat emis pe 15 zile, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la furt calificat. Suspectul ştia că, potrivit legii, nu are voie să colecteze cablu electric. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate“, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.