11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Ziua Internaţională a Poeziei, marcată prin creaţii ale unor tineri poeţi

Craiova: Ziua Internaţională a Poeziei, marcată prin creaţii ale unor tineri poeţi

Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova, în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu, va marca Ziua Internațională a Poeziei prin organizarea evenimentului „Libertate în versuri”. Manifestarea va avea loc astăzi, la Casa de Cultură Traian Demetrescu, de la ora 16:00. Activitatea are ca scop promovarea diversității culturale prin intermediul artei poetice și promovarea dreptului la libera exprimare.
În cadrul manifestării, tineri pasionați de poezie vor avea oportunitatea să-și citească propriile creații. Vor fi invitați și poeți locali. În plus, creații lirice care exprimă ideea de libertate și drepturile omului vor fi făcute cunoscute în rândul participanților. La finalul evenimentului, va avea loc o dezbatere despre conţinutul poeziilor prezentate și despre importanța Zilei Internaționale a Poeziei.
Din 1999, data de 21 martie este declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură drept Ziua Internațională a Poeziei, ca o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus contribuţia la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS