10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVeste proastă pentru inspectorii şcolari generali: Cei care nu au promovat examenul sunt aşteptaţi la un nou concurs

Veste proastă pentru inspectorii şcolari generali: Cei care nu au promovat examenul sunt aşteptaţi la un nou concurs

Ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu (dreapta), a anunţat vineri la Craiova că săptămâna viitoare vor fi organizate noi concursuri pentru funcţia de inspector şcolar general în toată ţara. Georgică Bercea, actualul inspector şcolar general în Dolj cu delegaţie, este unul dintre candidaţi. (Foto: GdS)
Ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu (dreapta), a anunţat vineri la Craiova că săptămâna viitoare vor fi organizate noi concursuri pentru funcţia de inspector şcolar general în toată ţara. Georgică Bercea, actualul inspector şcolar general în Dolj cu delegaţie, este unul dintre candidaţi. (Foto: GdS)

Inspectorii şcolari generali din cadrul Inspectoratelor Şcolare Judeţene care nu s-au prezentat la examenul organizat de Ministerul Educaţiei, dar şi cei care s-au retras din concurs, pentru ocuparea funcţiei de conducere, au şansa să se prezinte la o nouă evaluare.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, aflat vineri la Craiova pentru a marca Zilele Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale, a declarat că începând de săptămâna viitoare vor fi organizate noi concursuri pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general. Aceste concursuri se vor desfăşura pentru candidaţii care, din diverse motive, nu s-au prezentat la concursurile organizate în perioada 11-20 martie pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar general, dar şi pentru cei care nu au promovat examenul. Printre aceştia se află şi candidaţii la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, actualul inspector şcolar general, Georgică Florea Bercea, şi Dumitru Iftimov, directorul CN „Gheorghe Chiţu“, care s-au retras din examenul organizat pe 12 martie. Potrivit ministrului educaţiei, din cele 42 de inspectorate şcolare din ţară, până pe 20 martie au avut loc concursurile pentru 35 dintre ele. „Astăzi (vineri – n.r.) au loc concursurile pentru ultimele șapte inspectorate. Din primele 35 de concursuri, înaintea perioadei de contestație, avem ocupate posturile de inspectori şcolari generali în 16 inspectorate. Pentru celelalte, fie nu au fost candidați înscriși la concurs, cum este cazul județelor Constanța și Caraș, fie candidaţii nu s-au prezentat sau au ales să se retragă din concurs. A doua etapă este aceea a concursurilor pentru inspectori școlari adjuncți și pentru directori ai Casei Corpului Didactic din toate judeţele ţării. Concursurile vor demara săptămâna viitoare și se vor desfășura în perioada 20 martie – 19 iunie. În paralel, există posibilitatea să reorganizăm concursuri pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari generali pentru inspectoratele care nu au încă inspector general cu concurs. Este cazul şi judeţului Dolj“, a precizat Sorin Cîmpeanu.

„Oricine îndeplinește exigențele profesionale cerute este binevenit la concurs“

Până vineri, zeci de candidaţi care aspirau să fie şefii inspectoratelor şcolare de la nivelul judeţelor s-au retras din concurs chiar în timpul examenului. Cei mai mulţi dintre ei au invocat motive personale sau boli apărute subit. Au existat o serie de speculaţii conform cărora concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspectori generali, programat în perioada 11-20 martie, a fost boicotat de majoritatea candidaţilor înscrişi, care şi-au anunţat retragerea din concurs chiar pe ultima sută de metri. Ministrul educaţiei a precizat că nu vrea să comenteze acest aspect, însă a dorit să menţioneze faptul că a fost un concurs „adevărat“. „Oricine îndeplinește exigențele profesionale cerute este binevenit la concurs. Până în acest moment nu pot preciza data exactă la care vom relua concursul pentru inspector şcolar general, însă, aşa cum am mai spus, intenţionez să îl programez în paralel cu celelalte examene“, a adăugat Cîmpeanu.
Până acum, inspectorii şcolari din fiecare judeţ erau numiţi prin delegaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS