15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 4.800 de copii doljeni au fost înscrişi în clasa pregătitoare

Peste 4.800 de copii doljeni au fost înscrişi în clasa pregătitoare

În prima etapă de înscriere în învăţământul primar 4.825 de copii doljeni au fost înscrişi în clasa pregătitoare. 4.777 de părinţi au ales învăţământul de masă, de stat, iar 48 de părinţi învăţământul particular.
„În faza iniţială, a primei etape de înscriere, au fost deja cuprinşi în liste 3.963 de copii repartizaţi de către Ministerul Educaţiei în şcolile de circumscripţie. În faza a doua, copiii vor fi repartizaţi pe locurile libere rămase. În etapa a doua, vor fi repartizaţi toţi cei care nu au prins un loc în prima etapă. Pentru anul şcolar următor, Consiliul de Administraţie al ISJ Dolj a aprobat suplimentarea planului de şcolarizare cu două clase la Şcoala Gimnazială «Alexandru Macedonski» din Craiova, cu o clasă la Şcoala Gimnazială «Ion Creangă» din Craiova, cu o clasă la Colegiul Naţional «Elena Cuza», cu două clase la Şcoala Gimnazială «Sf. Gheorghe» Craiova, cu o clasă la Colegiul Naţional Pedagogic «Ştefan Velovan»“, a precizat prof.  Nicuşor Cotescu, inspector general adjunct al ISJ Dolj.
Pe lângă aceste unităţi menţionate, reprezentanţii ISJ Dolj au precizat faptul că cel mai mare număr de locuri la clasa pregătitoare se înregistrează la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica“, CN „Fraţii Buzeşti“ şi  Şcoala Gimnazială „Traian“.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, la nivel naţional, în prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare au fost completate şi validate 170.837 de cereri. Dintre acestea, 80,3% vizează copiii cu vârsta de șase ani, împlinită înainte de data de 1 septembrie 2015. Spre comparaţie, în prima etapa din 2014 au fost depuse 172.664 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare. Elevii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în intervalul 20 – 21 martie, atât în şcoli, cât şi pe site-ul ISJ Dolj.
A doua etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. În perioada 13 – 17 aprilie, inspectoratul şcolar va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS