Foto: Arhiva GdS

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, în urmă cu câteva minute, să- l condamne la şase ani de închisoare cu executare pe Iustin Covei, fiul judecătorului  Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova.

Sentinţa este definitivă şi a fost dată în dosarul în care Iustin Covei şi mai mulţi inculpaţi au fost acuzaţi de infracţiuni cu carduri de credit.

În acelaşi dosar, 14 inculpaţi au primit pedepse cu executare, iar alţi trei, cu suspendare. Astfel, Mihăilă Jean-Marin şi Hălănei Petrel au fost condamnaţi la 6 ani şi 6 luni închisoare; Dumitriu Sergiu Nicuşor, la 6 ani de închisoare; Bârcă Dan-Mihail, Rada Tudor, Vătămăniţă Eman, Dumitrescu Dragoș, Abagiu Adrian au primit câte 5 ani cu executare; Buruiană Sorin-Costel – 4 ani cu executare; Nicolae Dirivan Florin, Şoşa Alin Andrei, Tuţă Ionuţ Laurenţiu, Ţâştea Mihai Adrian – câte 3 ani cu executare şi Călin Ionel – 2 ani cu executare.
Dancă Marius Francisc, Sandu Andrei şi Trâncă Ionel Marius au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare.

DSC_0099

Update 14.35: Iustin Covei s-a prezentat, în urmă cu puţin timp, la Secţia 4 Poliţie Craiova, de unde a fost transferat în arestul IPJ Dolj de pe strada Amaradia.

 

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.