18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirectoarea Alina Peța, ucisă de un șofer care a intrat într-o depășire neregulamentară

Directoarea Alina Peța, ucisă de un șofer care a intrat într-o depășire neregulamentară

Profesoara Alina Peța și-a pierdut viața sâmbătă, în urma unui accident de circulație produs de un slătinean de 26 de ani
Profesoara Alina Peța și-a pierdut viața sâmbătă, în urma unui accident de circulație produs de un slătinean de 26 de ani

Profesoara Alina Peța, directoarea Școlii „Nicolae Bălcescu“ din Craiova, și-a pierdut viața sâmbătă, în urma unui accident produs în județul Olt de un slătinean de 26 de ani.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Olt, accidentul de circulație s-a produs pe Drumul European 574, la kilometrul 83 plus 820 metri, în apropierea localității Optași, la ora 13.55.
Polițiștii din cadrul IPJ Olt au stabilit că un șofer de 26 de ani, din Slatina, care conducea o Dacia Logan, s-a angajat într-o depășire fără să se asigure și a lovit frontal autoturismul condus regulamentar din sens opus de Petrișor Albu, inspector-șef în cadrul clubului SCM Craiova.
Pompierii au trimis la locul accidentului un echipaj de descarcerare și o ambulanță SMURD, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru Alina Peța, pasagera pe locul din dreapta față al mașinii conduse de soțul său, Petrișor Albu.
„În momentul sosirii echipajelor specializate, o femeie, de 41 de ani, din Craiova, pasageră pe scaunul din dreapta față al autoturismului înmatriculat în Dolj, a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind executată extragerea de urgență a victimei și începute manevrele de resuscitare. Personalul medical și paramedical a executat aproximativ o oră manevre specifice, fără rezultat favorabil, medicul de pe ambulanță declarând decesul femeii“, au precizat pompierii din cadrul ISU Olt.
Șoferul din Slatina a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul de Urgență din Slatina, unde medicii au stabilit că a suferit o fractură închisă de femur. Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, pacientul a fost preluat de elicopterul SMURD Craiova și transportat la un spital din București.
La același spital din Slatina a fost transportat și Petrișor Albu, care a suferit un traumatism toracic și acuza dureri la piciorul drept și umărul stâng.
Reprezentanții IPJ Olt au mai explicat că șoferul de 26 de ani este cercetat pentru comiterea infracţiunilor ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Condoleanțe pentru directoarea Alina Peţa

După ce au aflat despre tragedie, prietenii, colegii și elevii Alinei Peța au postat pe pagina sa de internet sute de mesaje de condoleanțe.
„Dumnezeu să te odihnească în pace, Alina! Rămâi în amintirea noastră ca o persoană veselă, energică și optimistă, devotată școlii, familiei și prietenilor!“, „Dumnezeu să o odihnească în pace! Învățământul doljean a pierdut astăzi un cadru didactic de mare valoare, un bun manager, o persoană deosebită și mereu zâmbitoare! Alina, nu pot să cred că ne-ai părăsit!“, „O colegă de școală generală, o prietenă, un cadru didactic, un manager de școală, o persoană deosebită. Dumnezeu să te odihnească în pace, Alina!“, sunt câteva dintre mesajele lăsate de prietenii Alinei Peța.
Elevii Școlii „Nicolae Bălcescu“, dar și foștii elevi ai Alinei Peța au deplâns dispariția profesoarei: „Îi plăcea mult ce făceam unii dintre noi la dansuri şi chiar ne susţinea. S-a implicat extrem de mult pentru școală. A fost şi va fi cea mai bună doamnă directoare. Ea era pentru toţi copiii din școală ca o mamă“, spunea o elevă.
„Îndrumătoarea noastră, a multor generații, femeia care mi-a fost mai mult decât o învățătoare, a fost o prietenă, o a doua mamă. O să rămâneți pentru totdeauna în inimile noastre și niciodată nu vom putea uita ceea ce ați făcut pentru noi. Acum știu că de acolo, dintre îngeri, ne priviți pe fiecare. Vă iubim“, a transmis altă elevă.
Cu câteva ore înainte de tragedie, Alina Peța și Petrișor Albu au pus pe pagina lor de facebook melodia cântăreței franceze Edith Piaf, „Non, je ne regrette rien“ (Nu, nu regret nimic – n.r.).
Alina Peța va fi înmormântată marți, în localitatea Preajba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS