17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Duicu, declarat incompatibil de ÎCCJ

Mehedinţi: Duicu, declarat incompatibil de ÎCCJ

Adrian Duicu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mejedinţi, judecat într-un dosar pentru fapte de corupţie, a fost declarat incompatibil, printr-o hotărâre de astăzi a Curţii Supreme.
Potrivit reprezentanţilor ÎCCJ, instanţa a admis recursul Agenţia Naţionale de Integritate şi a respins acţiunea lui Duicu ca nefondată. Hotărârea Curţii Supreme este definitivă.

În 9 mai 2012, Adrian Duicu a fost găsit incompatibil de ANI, întrucât, în calitate de consilier judeţean, acesta a participat la adoptarea în CJ a unor hotărâri privind închirierea unui teren şi vânzarea a două imobile către o firmă în care este asociat. ANI a arătat la vremea respectivă că Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean Mehedinţi, din 28 octombrie 2008, prin care a fost aprobată închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 de metri pătraţi situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin către SC Romrad-RMN SRL, precum şi a unei hotărâri din 31 august 2009, privind vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiu către aceeaşi societate, în condiţiile în care el era asociat în cadrul firmei.Ioan Adrian Duicu era la vremea respectivă atât consilier judeţean în CJ Mehedinţi şi asociat în cadrul SC Romrad-RMN SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS