Acasă Local Georgică Cornu, reținut de DNA pentru 24 de ore în dosarul evaziunii...

Georgică Cornu, reținut de DNA pentru 24 de ore în dosarul evaziunii fiscale de 9 milioane de euro

Omul de afaceri timișorean Georgică Cornu a fost reţinut marţi seara într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Nicolae Lohon, purtătorulde cuvânt al IPJ Mehedinţi, a declarat că Georgică Cornu este cercetat alături de alte persoane pentru prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 9 milioane euro, prin înregistrarea de tranzacții fictive în baza cărora a încasat TVA-ul aferent acestora.

„De asemenea, pentru aceleași motive este anchetat și Lucian Caraiman, administratorul grupului de firme Confort-Izometal aparținând lui Georgică Cornu, și Nicolae Semen, administrator al firmelor familiei primarului orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu”, a precizat Lohon.

Tot în acest dosar a fost reţinut pentru 24 de ore şi Constantin Vîrvoreanu,  administratorul unei firme din comuna Bâcleș, urmând să fie prezentat miercuri unei instanțe cu propunerea de arestare preventivă.

În acest dosar s-au emis 49 de mandate de aducere a unor persoane din județele Mehedinți, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmbovița, suspecte că ar fi implicate sau complici la comiterea unor infracțiuni economice.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version