5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă grupări specializate în furt de gazolină, anihilate de poliţie

Două grupări specializate în furt de gazolină, anihilate de poliţie

Poliţiştii au ridicat pentru cercetări 28 de persoane acuzate că au furat sau comercializat combustibilul sustras din conductele Petrofac (Foto: Eugen Măruţă)
Poliţiştii au ridicat pentru cercetări 28 de persoane acuzate că au furat sau comercializat combustibilul sustras din conductele Petrofac (Foto: Eugen Măruţă)

Două grupări specializate în sustrageri de produse petroliere dintr-o conductă a societăţii Petrofac Gorj au fost destructurate de poliţie. Peste o sută de oameni ai legii au participat ieri la efectuarea a 18 percheziţii imobiliare la cele două grupări infracţionale specializate în sustragerea de produse petroliere. Au fost ridicate 28 de persoane din zona oraşului Târgu Cărbuneşti şi a comunelor învecinate traversate de conducta de gazolină, cum ar fi Bărbăteşti și Jupâneşti. Este vorba de o magistrală folosită de Petrofac pentru transportul produselor petroliere. Membrii celor două grupări montaseră la conducta principală instalaţii speciale şi robineţi, iar combustibilul era sustras şi depozitat în bidoane, în diferite gospodării.

Au confiscat peste două tone de gazolină

La o familie din satul Cojani, comuna Albeni, mascaţii au găsit un robinet montat chiar în curte, conducta de produs petrolier traversând grădina casei respective. Familia beneficia din plin de pe urma faptului că îi curgea gazolină la robinet, la orice oră din zi şi din noapte, şi avea clienţi permanenţi pentru combustibilul oferit mai ieftin decât la benzinării. De asemenea, numai în zona Blahniţa au fost depistați 12 robineţi montaţi de-a lungul conductei, cu ajutorul cărora era furată gazolina. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, în urma percheziţiilor domiciliare au fost confiscate peste două tone de combustibil petrolier. „A fost confiscată cantitatea de peste două tone de produs petrolier, trei autoturisme au fost indisponibilizate. A mai fost ridicată suma de 10.000 de lei, două şaniere folosite la sustragerea combustibilului, 150 de recipiente, din care 140 cu o capacitate de 20-30 de litri, iar restul de 500 şi 1.000 de litri, utilizate pentru depozitare. Combustibilul era sustras de anumiţi suspecţi, iar alţii îl achiziţionau şi îl revindeau. Pentru destructurarea celor două grupări a fost organizată o acţiune la care au participat efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti. De asemenea, s-a mai beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale. Cele 28 de persoane vor fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj şi se va stabili dacă se vor opera reţineri. În acest caz, audierile vor continua vineri (astăzi – n.r.) la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti“, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Petrofac a anunţat că pleacă din cauza pierderilor

Poliţiştii nu au putut preciza dacă între membrii celor două grupări se află şi angajaţi ai Petrofac Ţicleni. Percheziţiile din zona Târgu Cărbuneşti şi comunele învecinate vin la scurt timp după ce britanicii de la compania Petrofac au anunțat că pleacă din Gorj din cauza pierderilor din ultimii ani. Conducerea companiei a declarat că nu mai poate suporta pierderile pe care le înregistrează an de an, fără să facă publică provenienţa acestora. De asemenea, Petrofac nu mai este mulţumită nici de contractul pe care îl are cu OMV Petrom în zona Ţicleni. Compania are o mie de salariaţi şi a anunţat că s-ar putea retrage de pe piaţa din România. Autorităţile locale şi judeţene au încercat în această săptămână să medieze situaţia apărută între OMV Petrom şi Petrofac, pentru a fi salvate cele o mie de locuri de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS