10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei judeţe din Oltenia, beneficiare ale programului "Implicat în comunitatea mea"

Trei judeţe din Oltenia, beneficiare ale programului „Implicat în comunitatea mea”

Fundaţia Vodafone România demarează un program strategic prin care susţine educaţia, sănătatea şi serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

Prima etapă a acestui program este reprezentată de proiectul pilotImplicat în comunitatea mea”, cu fonduri de 149.518 de euro, derulat în parteneriat cu Fundaţia PACT, ce implică o rundă de finanţare deschisă pentru proiecte comunitare din şapte judeţe: Argeş, Brăila, Buzău, Dolj, Galaţi, Mehedinţi şi Olt.

Grupuri de iniţiativă, organizaţii comunitare şi ONG-uri locale mici din comunităţi cu până la 30.000 de locuitori, din cele şapte judeţe menţionate, vor putea aplica, pentru a obţine finanţări de până la 7.000 de euro pe proiect.

Prin acest program strategic dorim răspundem nevoilor locale de educaţie, sănătate şi servicii sociale, în satele şi oraşele mici din întreaga ţară. Vrem îi ajutăm pe oamenii care trăiesc aici îşi îmbunătăţească atât propriile condiţii de viaţă, cât şi condiţiile categoriilor defavorizate din localităţile lor. În primul pas al acestui program, alături de Fundaţia PACT, dorim creştem amprenta implicării noastre în comunităţile din sudul ţării. Ulterior, vom extinde, treptat, aria de acoperire a programului, la nivel naţional”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundaţia Vodafone România.

Fundaţia PACT şi Fundaţia Vodafone România vor lucreze în acele comunităţi unde există o serie de nevoi importante, iar finanţările oferite pot aduce un impact semnificativ. Credem în potenţialul local şi, mai ales, în oamenii din aceste comunităţi, care au idei şi energie şi vor schimbe localitatea în care trăiesc, dar nu ştiu neapărat de unde înceapă sau nu găsesc altfel resursele necesare”, a declarat Ruxandra Sasu, Director Executiv, Fundaţia PACT.

Proiectele depuse spre finanţare trebuie conţină o componentă puternică de implicare a comunităţii şi se înscrie în unul dintre cele trei domenii de finanţare: educaţie, sănătate şi servicii sociale. Durata de desfăşurare a unui proiect poate fi de până la 7 luni, în intervalul 1 iulie 2015 – 31 ianuarie 2016. Aplicanţii vor trimite, într-o primă fază, o scrisoare de intenţie, prin care prezintă ideea de proiect, până la data de 30 martie 2015.

Mai multe informaţii despre condiţiile de eligibilitate, criteriile de selecţie şi procesul de aplicare sunt disponibile în ghidul aplicantului, precum şi în documentele aferente publicate pe website-ul www.pactpentrucomunitate.ro (secţiunea Proiecte/Rundă de finanţare: Implicat în comunitatea mea), administrat de Fundaţia PACT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS