Acasă Local Mehedinţi: Elevii au fost instruiţi de jandarmi

Mehedinţi: Elevii au fost instruiţi de jandarmi

Reprezentanţi ai compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale şi Biroului Resurse Umane din cadrul Jandarmeriei Mehedinţi s-au aflat în mijlocul elevilor care învaţă la  Liceul  Tehnologic „Tudor Vladimirescu” Şimian, Şcoala Gimnazială Corcova şi  Şcoala Gimnazială  Jirov.
În calitate de colaboratori ai unor activităţi educative care să sprijine şcoala în educarea comportamentului tinerilor, jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte legate de prevenirea faptelor antisociale, delincvenţei juvenile şi prevenirea absenteismului şcolar. De asemenea,  în eventualitatea în care elevii doresc să urmeze o  carieră militară, aceştia au fost informaţi despre misiunile pe care le desfăşoară jandarmii, care sunt instituţiile militare de învăţământ care pregătesc viitorii jandarmi, şi care sunt posibilităţile de a urma astfel de instituţii de învăţământ.
Prin organizarea şi desfăşurarea acestor activităţi, jandarmii urmăresc informarea elevilor cu privire la rolul pe care Jandarmeria îl îndeplineşte în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, reducerea violenţei şcolare, pregătirea anti-victimală şi anti-infracţională  în rândul elevilor, dezvoltarea dialogului cu aceştia în vederea identificării problemelor cu care se confruntă şi găsirea unor soluţii pentru  eliminarea pe cât posibil a acestora.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version