27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDobridor, satul în care „hoții fac legea“?

Dobridor, satul în care „hoții fac legea“?

O femeie născută în comuna doljeană Moțăței, care locuiește acum în orașul Balș, se plânge că hoții i-au spart de două ori într-o lună casa părintească, în care locuiește doar sora sa.
„Doresc să aduc în atenția dumneavoastră situația din satul românesc. Mă refer la satul Dobridor, comuna Moțăței, județul Dolj, unde hoții fac legea. În noaptea de 27 spre 28 ianuarie, hoții au spart casa părintească din satul Dobridor, au luat o sumă de bani, au golit frigiderul și duși au fost. A fost anunțată poliția din Moțăței, iar polițiștii au venit la fața locului și au constatat spargerea. Dânșii au anunțat Poliția Calafat, de unde au venit alții și au luat amprente, au făcut măsurători“, povestește femeia.
Polițiștii doljeni au întocmit un dosar penal în cazul acestei spargeri, însă povestea nu se oprește aici, pentru că hoții au revenit.
„Astăzi (23 februarie – n.r.), la ora 7.30, primesc un telefon de la sora mea, care îmi spune că în noaptea de 22 spre 23 februarie, hoții au venit din nou. De data aceasta au spart pivnița și au luat tot ce le-a trebuit. Am sunat la Poliția Moțăței și nu a răspuns nimeni, deși, după părerea mea, la ora 7.30 trebuia să fie cineva la post. Am sunat la Calafat și nu a răspuns nimeni. Am sunat la IPJ Dolj și am relatat situația ofițerului de serviciu, inclusiv faptul că cei de la Moțăței și Calafat nu au răspuns la telefon. Dânsul îmi sugera să găsesc pe cineva să stea cu sora și să fac o informare către IPJ Dolj. L-am întrebat în ce condiții se poate obține un mandat de percheziție. Răspunsul? Trebuie să știți sigur cine a comis fapta. Am continuat să sun la Calafat și Moțăței până mi-am pierdut răbdarea. În final, a răspuns Poliția Calafat și am reluat cele întâmplate, iar aici mi s-a cerut un număr de telefon ca să pot fi contactată de polițiștii din Moțăței. Nu am fost contactată, așa că am sunat tot eu la Poliția Moțăței. Cel care a răspuns la telefon dormea, dar nu știu dacă l-am trezit eu sau cei de la Poliția Calafat. Într-un târziu, au venit cei de la Poliția Moțăței, apoi cei de la Poliția Calafat, au întocmit un proces-verbal și hoții rămân tot liberi“, a încheiat femeia.

Polițiștii au trei suspecți

Reprezentanții IPJ Dolj au precizat pentru GdS că, în cazul celor două spargeri, au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, dosarele fiind în lucru la Postul de Poliţie Moţăţei.
Polițiștii doljeni spun că, pe 13 ianuarie, în jurul orei 13.00, un bărbat din satul Dobridor a sesizat faptul că a observat trei tineri care au intrat în locuința vecinului său. Ulterior, autorii spargerii au fost identificați ca fiind trei minori din sat, unul de 11 ani și doi de 14 ani. „În urma extinderii cercetărilor, oamenii legii au stabilit faptul că minorii sunt autorii a încă opt infracţiuni de furt din locuinţe săvârșite în perioada iulie 2014 – ianuarie 2015“, au precizat polițiștii din cadrul IPJ Dolj.
Oamenii legii mai spun că, în prezent, se fac cercetări pentru a se stabili dacă cei trei minori au comis și spargerile reclamate de cititoarea GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS